Shiratakinudlar är nudlar gjorda på konjaksmjöl (av konjaksroten). De fungerar perfekt att äta om du äter LCHF och är ett ypperligt alternativ istället för spagetti eller vanliga nudlar.
Dock så tycker jag att de kan vara lite tråkiga i smaken, då de egentligen inte smakar så mycket alls. Då är detta ett bra sätt att piffa upp dem lite och få dem att smaka riktigt gott.
Mängden smaksättning kan man variera efter egen smak, men detta är en bra grund att stå på.
Här är några olika ställen du kan beställa shiratakinudlar på: Miracle Noodle, Bodystore, Gymgrossisten (kolla gärna på alla ställen, det är ofta bra rabatt)
Skölj av nudlarna ordentligt i kallt vatten.
Ta en stekpanna/wokpanna och häll i oljan. Hacka vitlöken och fräs den i oljan tillsammans med sambal oeleken.
Slå på nudlarna (som fått rinna av ordentligt) och stek på dem en liten stund.
Häll över soja och vinäger och blanda ihop. Rör runt tills det att det knappt är någon vätska kvar, då är de klara att serveras.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skölj av nudlarna ordentligt i kallt vatten.
Ta en stekpanna/wokpanna och häll i oljan. Hacka vitlöken och fräs den i oljan tillsammans med sambal oeleken.
Slå på nudlarna (som fått rinna av ordentligt) och stek på dem en liten stund.
Häll över soja och vinäger och blanda ihop. Rör runt tills det att det knappt är någon vätska kvar, då är de klara att serveras.
Per Arne eriksson says:
Jätte goda att woka