Beskrivning - Information
En god och mustig högrevsgryta med smaker av vin, timjan och sen lite grädde och crème fraiche för att få den krämig och len i smaken, det är helt perfekt vinter- eller höstmat.
Just högrev kanske normalt sätt är en styckningsdetalj som man associerar med en klassisk kalops, men det går ju att göra så många olika goda grytor med just högrev.
Denna högrevsgrytan behöver precis som alla grytor med högrev en lite längre koktid än om man skulle välja att använda fransyska eller innanlår, men i gengäld så får man en gryta som har otroligt djup och mustig smak.
Passa på att göra mycket högrevsgryta, så kan du frysa in eller använda till matlådor under kommande vecka.
Är du hellre ute efter att göra någon god gryta med fläskfilé, så kan jag varmt tipsa om min goda fläskfilégryta.
Recept och bilder: Ketokokboken | @ketokokboken
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att skära upp köttet i lagom stora bitar. Storleken avgörs lite av hur du själv gillar din gryta. Jag personligen tycker att cirka 3x3 cm är lagom i en köttgryta.
Skär upp grönsakerna med i bitar.
Bryn köttet i lite smör eller olja. Salta och peppra.
Tillsätt grönsakerna och låt även dom brynas lite.
Slå på rödvin och kalvfond och låt allt koka upp och stå och puttra under locket i cirka 1-2 timmar.
Tiden beror lite på hur mört ditt kött är. Det skall helst vara nästan helt färdigkokt innan man tillsätter mejerierna.
Blanda ner balsamvinäger, crème fraiche och grädde.
Låt allt koka upp igen och stå och puttra 10-15 minuter till utan lock, tills det att köttet är helt mört och såsen tjocknat lite.
Servera direkt med goda tillbehör.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att skära upp köttet i lagom stora bitar. Storleken avgörs lite av hur du själv gillar din gryta. Jag personligen tycker att cirka 3x3 cm är lagom i en köttgryta.
Skär upp grönsakerna med i bitar.
Bryn köttet i lite smör eller olja. Salta och peppra.
Tillsätt grönsakerna och låt även dom brynas lite.
Slå på rödvin och kalvfond och låt allt koka upp och stå och puttra under locket i cirka 1-2 timmar.
Tiden beror lite på hur mört ditt kött är. Det skall helst vara nästan helt färdigkokt innan man tillsätter mejerierna.
Blanda ner balsamvinäger, crème fraiche och grädde.
Låt allt koka upp igen och stå och puttra 10-15 minuter till utan lock, tills det att köttet är helt mört och såsen tjocknat lite.
Servera direkt med goda tillbehör.