Indisk fläskgryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

Mat som inspireras av Indien är otroligt gott och speciellt på hösten/vintern så önskar man sig lite sting i maten, för det värmer så härligt.…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Indisk fläskgryta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 tim 10 minTotalt1 tim 25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Mat som inspireras av Indien är otroligt gott och speciellt på hösten/vintern så önskar man sig lite sting i maten, för det värmer så härligt.

Jag gjorde en riktigt god indisk fläskgryta häromdagen och det gjordes storkok av det, så att man kan frysa in lite gryta med.

För att minska ner koktiden så använde jag mig av en tryckkokare, och det kan jag verkligen rekommendera. Helt oslagbart när du skall laga grytor av olika slag. Här hittar du lite varianter på tryckkokare: Beställ en tryckkokare

Vill du ha lite mer tryck i smaken, så kan du öka på mängden sambal oelek.

Köttet jag använde var picnicbog, men det funkar bra med karré eller skinka.

Om du vill ha Naanbröd till så hittar du ett kanonbra recept här: Naanbröd (LCHF)

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 50 g Smör
 2 msk Gurkmeja
 5 msk Garam masala
 20 g Vitlök
 100 g Lök (gul)
 1200 g Fläskkött

 

Gör så här:

1

Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.

3

Hacka löken och vitlöken.

5

Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.

7

Häll över köttet i en gryta.

9

Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.

11

Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.

13

Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.

15

Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.

17

Smaka av med salt och peppar.i:9a

19

Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 2 msk Gurkmeja
 5 msk Garam masala
 20 g Vitlök
 100 g Lök (gul)
 1200 g Fläskkött

Instruktioner

1

Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.

3

Hacka löken och vitlöken.

5

Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.

7

Häll över köttet i en gryta.

9

Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.

11

Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.

13

Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.

15

Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.

17

Smaka av med salt och peppar.i:9a

19

Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

Indisk fläskgryta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Det här är ett hån mot allt vad indisk matlagning heter.
    Laga faktiska indiska rätter istället om det ska kallas indiskt. Kolla upp vahrehvah, kocken där visar tydligt hur man gör och hur enkelt det är att laga riktig mat.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida