Mat som inspireras av Indien är otroligt gott och speciellt på hösten/vintern så önskar man sig lite sting i maten, för det värmer så härligt.
Jag gjorde en riktigt god indisk fläskgryta häromdagen och det gjordes storkok av det, så att man kan frysa in lite gryta med.
För att minska ner koktiden så använde jag mig av en tryckkokare, och det kan jag verkligen rekommendera. Helt oslagbart när du skall laga grytor av olika slag. Här hittar du lite varianter på tryckkokare: Beställ en tryckkokare
Vill du ha lite mer tryck i smaken, så kan du öka på mängden sambal oelek.
Köttet jag använde var picnicbog, men det funkar bra med karré eller skinka.
Om du vill ha Naanbröd till så hittar du ett kanonbra recept här: Naanbröd (LCHF)
Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.
Häll över köttet i en gryta.
Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.
Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.
Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.
Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.
Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.
Häll över köttet i en gryta.
Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.
Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.
Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.
Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.
Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.
Niklas says:
Det här är ett hån mot allt vad indisk matlagning heter.
Laga faktiska indiska rätter istället om det ska kallas indiskt. Kolla upp vahrehvah, kocken där visar tydligt hur man gör och hur enkelt det är att laga riktig mat.
Johanna says:
Jättegott och alldeles lagom indiskt! Succé hos hela familjen här hemma, vilket innefattar 4 barn under 10 år!