Indisk fläskgryta

Mat som inspireras av Indien är otroligt gott och speciellt på hösten/vintern så önskar man sig lite sting i maten, för det värmer så härligt.
Jag gjorde en riktigt god indisk fläskgryta häromdagen och det gjordes storkok av det, så att man kan frysa in lite gryta med.
För att minska ner koktiden så använde jag mig av en tryckkokare, och det kan jag verkligen rekommendera. Helt oslagbart när du skall laga grytor av olika slag. Här hittar du lite varianter på tryckkokare: Beställ en tryckkokare
Vill du ha lite mer tryck i smaken, så kan du öka på mängden sambal oelek.
Köttet jag använde var picnicbog, men det funkar bra med karré eller skinka.
Om du vill ha Naanbröd till så hittar du ett kanonbra recept här: Naanbröd (LCHF)
Ingredienser
- 1,2 kg fläskkött
- 100 g gul lök
- 20 g vitlök
- 50 g smör
- 800 g krossade tomater
- 1 dl crème fraiche
- 400 g kokosgrädde
- 3 msk kalvfond
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk gurkmeja
- 5 msk garam masala
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2×2 cm.
- Hacka löken och vitlöken.
- Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.
- Häll över köttet i en gryta.
- Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.
- Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.
- Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.
- Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.
- Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.