Indisk spenatsås

0
En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.
Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Total tid:
45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Kryddor
- 1 st hackad gul lök
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 6-7 cm tomatpuré från tub
- 2 msk smör
Såsen
- 1 burk kokosgrädde
- 2 tsk limesaft
- 2 tsk riven ingefära
- 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
- 6 bitar fryst spenat
Protein
- Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor
Instruktioner
- Fräs ihop kryddorna i smör några minuter
- Puttra tills såsen börjar tjockna
- Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.
- Servera med t.ex blomkålsris och sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!