Hoppa till innehåll
Open navigation

Indisk spenatsås

Inga röster än
Sparat av: st
Indisk spenatsås

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Amonazon

Ingredienser

Kryddor

Såsen

  • 1 burk kokosgrädde
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
  • 6 bitar fryst spenat

Protein

  • Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

  • Fräs ihop kryddorna i smör några minuter
  • Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.
  • Puttra tills såsen börjar tjockna
  • Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.
  • Servera med t.ex blomkålsris och sallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg