Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Indisk spenatsås

Inga röster än
Indisk spenatsås

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Amonazon

Ingredienser

Kryddor

Såsen

  • 1 burk kokosgrädde
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
  • 6 bitar fryst spenat

Protein

  • Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

  • Fräs ihop kryddorna i smör några minuter
  • Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.
  • Puttra tills såsen börjar tjockna
  • Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.
  • Servera med t.ex blomkålsris och sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg