Indisk spenatsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling. Recept och bild är mina egna. Följ mig gärna på Instagram…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Indisk spenatsås
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 2 msk smör
Såsen
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor
ANNONS

Gör så här:

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 2 msk smör
Såsen
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Indisk spenatsås

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida