Boosta immunförsvaret med lite ingefära- och citronvatten. Massor av c-vitamin och nyttigheter i detta.
Jag vet att citron är en frukt som normalt sett inte ingår i LCHF, men just i detta fallet så är hälsoaspekten högre än vad kolhydratsinnehållet är och per portion så blir det ytterst lite kolhydrater ändå.
Förvara i småflaskor på cirka 1 dl och drick en om dagen. Då räcker en sådan här sats till 10 dagar.
Tycker du att det är svårt med sura saker så kan du tillsätta en liten mängd sötningsmedel.
Fina små flaskor kan du beställa här: Opella
Bild: Anna Dau
Riv ingefäran grovt med skal och allt.
Lägg ner ingefäran i vattnet och värm upp vattnet till max 60 grader. Det får absolut inte koka. Låt stå på jämn värme i cirka 20 minuter.
Sila av ingefäran och pressa ner saften från citronerna. Blanda runt och häll upp på flaskor.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Riv ingefäran grovt med skal och allt.
Lägg ner ingefäran i vattnet och värm upp vattnet till max 60 grader. Det får absolut inte koka. Låt stå på jämn värme i cirka 20 minuter.
Sila av ingefäran och pressa ner saften från citronerna. Blanda runt och häll upp på flaskor.
Marie Nordström says:
Enkelt o bra.