Det här är ett recept som jag snappade upp på Facebook och undrade om jag fick lov att lägga upp det här på LCHF-arkivet och det fick jag. En enkel och väldigt god citronmousse som går snabbt att svänga ihop.
Sötströ eller annan sötning är helt upp till dig själv om du vill använda. Några av er kanske inte tycker att det behövs.
Vill du ha mer citronsmak så kan du riva ner lite citronskal i moussen.
Recept och bild: Ingela Bergström
Vispa grädden till hårt skum i en bunke.
Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.
Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa grädden till hårt skum i en bunke.
Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.
Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.