Hoppa till innehåll
Open navigation

Ingelas citronmousse

3,70 av 10 röster
Sparat av: st
Ingelas citronmousse
Det här är ett recept som jag snappade upp på Facebook och undrade om jag fick lov att lägga upp det här på LCHF-arkivet och det fick jag. En enkel och väldigt god citronmousse som går snabbt att svänga ihop.Sötströ eller annan sötning är helt upp till dig själv om du vill använda. Några av er kanske inte tycker att det behövs.
Vill du ha mer citronsmak så kan du riva ner lite citronskal i moussen.
Beställ vaniljpulver här!Recept och bild: Ingela Bergström
3,70 av 10 röster
Sparat av: st
Portioner: 2
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa grädden till hårt skum i en bunke.
  • Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.
  • Vänd ner citronblandningen i grädden och se till att det blandas väl, men rör inte om för mycket utan VÄND ner det, då behåller grädden sin fluffighet.
  • Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg