Inlagd gurka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Inlagd gurka är ju fantastiskt gott, men normalt sett så är det massor av socker i diverse olika recept. Men, i mitt recept så får…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Inlagd gurka | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Inlagd gurka är ju fantastiskt gott, men normalt sett så är det massor av socker i diverse olika recept.
Men, i mitt recept så får du en inlagd gurka utan socker. Jag har istället använt mig av sötning i form av Nick's Use Like Sugar.

Resultatet är precis lika gott!

Detta receptet är inspirerat av den inlagda gurkan "Goda vänners gurka", men jag har valt att sätta min egen lilla twist på det.

Vilken typ av gurka du ska använda är helt upp till dig. Jag har gjort den både med vanlig slanggurka och även med inläggningsgurka, typ Västeråsgurka och det funkar lika bra med båda.

Gällande mängden sötning, så är det helt och hållet en smaksak. Jag har dragit ner mängden rätt rejält om man ser till originalreceptet, men om du ändå vill minska ner det ytterligare så kan du absolut göra det. Men, tanken är att det ska vara en sötsyrlig gurka.

Jag hoppas att ni kommer tycka om denna!

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 kg Färsk gurka
 50 g Gul lök, finhackad
 3 st Vitlöksklyftor, hackade
 2 msk Dillfrön
 2 st Lagerblad
Lag
 2 deciliter Ättiksprit
 3 deciliter Vatten
 3 deciliter SötningJag använde Nick's Use Like Sugar
 2 msk Salt

 

Gör så här:

1

Skölj gurkan och skiva den så tunt som du vill. Jag använde mig av en mandolin och körde på 4 mm tjocka skivor. Men, det funkar lika bra att göra både tjockare eller tunnare.

En matberedare är toppen att använda om du ska göra stora mängder, annars så går det även att använda osthyveln eller en kniv om du är lite flink.

Inlagd gurka | LCHF-arkivet

2

Varva alla ingredienser i en stor burk (inte det som tillhör lagen). Det är inte supernoga att det blir blandat för man kan blanda allt efter att lagen har hällts på.

Inlagd gurka | LCHF-arkivet

3

Koka nu upp lagen. Den behöver bara koka tills det att salt och sötning har lösts upp helt.

4

Häll den varma lagen över gurkan och blanda runt lite med en sked eller gaffel.

Inlagd gurka | LCHF-arkivet

5

Stäng locket och låt gurkan stå framme och svalna. Ställ sedan in den i kylen.

6

Redan nästa dag kan du äta av gurkan, men smakerna blir bara bättre med tiden!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Färsk gurka
 50 g Gul lök, finhackad
 3 st Vitlöksklyftor, hackade
 2 msk Dillfrön
 2 st Lagerblad
Lag
 2 deciliter Ättiksprit
 3 deciliter Vatten
 3 deciliter SötningJag använde Nick's Use Like Sugar
 2 msk Salt

Instruktioner

1

Skölj gurkan och skiva den så tunt som du vill. Jag använde mig av en mandolin och körde på 4 mm tjocka skivor. Men, det funkar lika bra att göra både tjockare eller tunnare.

En matberedare är toppen att använda om du ska göra stora mängder, annars så går det även att använda osthyveln eller en kniv om du är lite flink.

Inlagd gurka | LCHF-arkivet

2

Varva alla ingredienser i en stor burk (inte det som tillhör lagen). Det är inte supernoga att det blir blandat för man kan blanda allt efter att lagen har hällts på.

Inlagd gurka | LCHF-arkivet

3

Koka nu upp lagen. Den behöver bara koka tills det att salt och sötning har lösts upp helt.

4

Häll den varma lagen över gurkan och blanda runt lite med en sked eller gaffel.

Inlagd gurka | LCHF-arkivet

5

Stäng locket och låt gurkan stå framme och svalna. Ställ sedan in den i kylen.

6

Redan nästa dag kan du äta av gurkan, men smakerna blir bara bättre med tiden!

Inlagd gurka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida