Italiendoftande pannbiffar

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Dessa Italiendoftande pannbiffar med smaker av örter och med en ljuvlig sås till, funkar lika bra som en festlig middag eller till en lyxigare lunch.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Italiendoftande pannbiffar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa Italiendoftande pannbiffar med smaker av örter och med en ljuvlig sås till, funkar lika bra som en festlig middag eller till en lyxigare lunch.
Detta funkar jättebra att göra matlådor av med.

Bild och recept: Peggy

Är det vanliga pannbiffar dom du egentligen ville ha recept på, då ska du spana in mitt goda recept på pannbiffar.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
Pannbiffarna
 500 g Blandfärs
 1 st Gul lök
 1 Ägg
 0,50 dl Grädde
Såsen
 1 st Morot
 1 st Gul lök
 2 deciliter Vatten
 2 deciliter Grädde
 1 nypa Torkad timjan
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

Biffarna
1

Hacka löken fint. Riv eller hacka vitlöken. Pressa inte den för då blir det en stark nästan bitter smak.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör gärna ett stekprov för att se hur kryddningen är.

3

Stek biffar i lite smör. Gör hellre lite mindre biffar så man kan ta många med god sås på.

4

Lägg biffarna åt sidan så länge på en tallrik. Skölj inte ur stekpannan, för där ska vi fortsätta med såsen, så dra stekpannan åt sidan så den inte bränns.

Såsen
5

Skiva löken och moroten fint. Hacka/riv vitlöken.

6

Fräs löken och moroten i stekpannan. Tillsätt gärna lite mer smör om det är torrt.

7

Häll på vatten och kalvfond. Låt koka upp och sedan koka tills cirka hälften är kvar.

8

Sila av skyn i en ren kastrull så att du får bort lök, morötter och annat.

9

Slå på grädden och låt allt koka ihop till rätt konsistens.
Smaksätt med lite örter.

10

Lägg ner biffarna i såsen och låt de ligga där ett tag och bli varma.
Servera direkt!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pannbiffarna
 500 g Blandfärs
 1 st Gul lök
 1 Ägg
 0,50 dl Grädde
Såsen
 1 st Morot
 1 st Gul lök
 2 deciliter Vatten
 2 deciliter Grädde
 1 nypa Torkad timjan
Förslag på tillbehör

Instruktioner

Biffarna
1

Hacka löken fint. Riv eller hacka vitlöken. Pressa inte den för då blir det en stark nästan bitter smak.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör gärna ett stekprov för att se hur kryddningen är.

3

Stek biffar i lite smör. Gör hellre lite mindre biffar så man kan ta många med god sås på.

4

Lägg biffarna åt sidan så länge på en tallrik. Skölj inte ur stekpannan, för där ska vi fortsätta med såsen, så dra stekpannan åt sidan så den inte bränns.

Såsen
5

Skiva löken och moroten fint. Hacka/riv vitlöken.

6

Fräs löken och moroten i stekpannan. Tillsätt gärna lite mer smör om det är torrt.

7

Häll på vatten och kalvfond. Låt koka upp och sedan koka tills cirka hälften är kvar.

8

Sila av skyn i en ren kastrull så att du får bort lök, morötter och annat.

9

Slå på grädden och låt allt koka ihop till rätt konsistens.
Smaksätt med lite örter.

10

Lägg ner biffarna i såsen och låt de ligga där ett tag och bli varma.
Servera direkt!

Italiendoftande pannbiffar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida