Hoppa till innehåll

Janssons frestelse på kålrabbi

Inga röster än
Sparat av: st
Janssons frestelse på kålrabbi

Vad vore en jul utan Janssons frestelse?
Men, potatis och lchf går ju inte ihop, men tur är att man kan göra Janssons frestelse på kålrabbi istället.

Det är faktiskt riktigt gott och skillnaden mot en vanlig Jansson på potatis är inte alls stor och smaken, den finns ju där!

Ett annat alternativ kan vara vitkålsjansson som är supergott det med, eller så gör du en Janssons frestelserättika.

Recept och bild: Lena

Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta på ugnen på 175°C.
  • Skala kålrabbin och strimla den i den storlek som du tycker om.
  • Koka kålrabbin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
  • Skiva under tiden löken och fräs den i lite smör tills den är mjuk.
  • Smörj en ugnsfast form med lite smör.
  • Varva kålrabbi, lök och anjovis i några lager. Salta och peppra lite med. Se till att avsluta med kålrabbi.
  • Häll på anjovisspadet i formen.
  • Blanda crème fraiche, grädde och färskost i en egen bunke och häll detta i formen.
  • Strö över mandelmjölet (detta är istället för ströbröd som man har i en vanlig Janssons frestelse).
  • Hyvla lite smör och lägg över formen.
    Janssons frestelse på kålrabbi
  • Ställ in i ugnen och grädda den i cirka en timme tills den har fått en vacker gyllene färg.
  • Ta ut och njut!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg