Janssons frestelse på kålrabbi
Sparat av:
2
st
Innehåll
Vad vore en jul utan Janssons frestelse?
Men, potatis och lchf går ju inte ihop, men tur är att man kan göra Janssons frestelse på kålrabbi istället.
Det är faktiskt riktigt gott och skillnaden mot en vanlig Jansson på potatis är inte alls stor och smaken, den finns ju där!
Ett annat alternativ kan vara vitkålsjansson som är supergott det med, eller så gör du en Janssons frestelse på rättika.
Recept och bild: Lena
Sparat av:
2
st
Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kg Kålrabbi
- 2 st Gula lökar
- 250 g Anjovis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Färskost, naturell
- 1 dl Grädde
- 1 dl Mandelmjöl
- Smör
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 175°C.
- Skala kålrabbin och strimla den i den storlek som du tycker om.
- Koka kålrabbin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
- Skiva under tiden löken och fräs den i lite smör tills den är mjuk.
- Smörj en ugnsfast form med lite smör.
- Häll på anjovisspadet i formen.
- Strö över mandelmjölet (detta är istället för ströbröd som man har i en vanlig Janssons frestelse).
- Hyvla lite smör och lägg över formen.
- Ställ in i ugnen och grädda den i cirka en timme tills den har fått en vacker gyllene färg.
- Ta ut och njut!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!