Janssons frestelse på kålrabbi

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Vad vore en jul utan Janssons frestelse? Men, potatis och lchf går ju inte ihop, men tur är att man kan göra Janssons frestelse på…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Janssons frestelse på kålrabbi
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Vad vore en jul utan Janssons frestelse?
Men, potatis och lchf går ju inte ihop, men tur är att man kan göra Janssons frestelse på kålrabbi istället.

Det är faktiskt riktigt gott och skillnaden mot en vanlig Jansson på potatis är inte alls stor och smaken, den finns ju där!

Ett annat alternativ kan vara vitkålsjansson som är supergott det med, eller så gör du en Janssons frestelserättika.

Recept och bild: Lena

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg Kålrabbi
 250 g Anjovis
 2 deciliter Crème fraiche
 1 dl Färskost, naturell
 1 dl Grädde
 Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta på ugnen på 175°C.

2

Skala kålrabbin och strimla den i den storlek som du tycker om.

3

Koka kålrabbin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.

4

Skiva under tiden löken och fräs den i lite smör tills den är mjuk.

5

Smörj en ugnsfast form med lite smör.

6

Varva kålrabbi, lök och anjovis i några lager. Salta och peppra lite med.
Se till att avsluta med kålrabbi.

7

Häll på anjovisspadet i formen.

8

Blanda crème fraiche, grädde och färskost i en egen bunke och häll detta i formen.

9

Strö över mandelmjölet (detta är istället för ströbröd som man har i en vanlig Janssons frestelse).

10

Hyvla lite smör och lägg över formen.

Janssons frestelse på kålrabbi

11

Ställ in i ugnen och grädda den i cirka en timme tills den har fått en vacker gyllene färg.

12

Ta ut och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Kålrabbi
 250 g Anjovis
 2 deciliter Crème fraiche
 1 dl Färskost, naturell
 1 dl Grädde
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Börja med att sätta på ugnen på 175°C.

2

Skala kålrabbin och strimla den i den storlek som du tycker om.

3

Koka kålrabbin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.

4

Skiva under tiden löken och fräs den i lite smör tills den är mjuk.

5

Smörj en ugnsfast form med lite smör.

6

Varva kålrabbi, lök och anjovis i några lager. Salta och peppra lite med.
Se till att avsluta med kålrabbi.

7

Häll på anjovisspadet i formen.

8

Blanda crème fraiche, grädde och färskost i en egen bunke och häll detta i formen.

9

Strö över mandelmjölet (detta är istället för ströbröd som man har i en vanlig Janssons frestelse).

10

Hyvla lite smör och lägg över formen.

Janssons frestelse på kålrabbi

11

Ställ in i ugnen och grädda den i cirka en timme tills den har fått en vacker gyllene färg.

12

Ta ut och njut!

Janssons frestelse på kålrabbi
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida