Jättegoda medelhavsbiffar
15
Supergoda medelhavsbiffar, med smak från just medelhavet med mozzarella och soltorkade tomater.
Riktigt goda färsbiffar som får puttra klart i en gräddig smakrik sås.
Dessa funkar för hela familjen, även för de som inte äter lchf.
Recept och bild: Alla goda ting
Är det vanliga pannbiffar dom du egentligen ville ha recept på, då ska du spana in mitt goda recept på pannbiffar.
Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Färsbiffarna
- 800 g Blandfärs
- 125 g Mozzarellaost (hel bit)
- 0,75 dl Hackade soltorkade tomater
- 2 Vitlöksklyftor
- 0,5 -1 dl färsk hackad basilika
- 1 ägg
- 1 dl Grädde
- 2 msk Kalvfond
- salt
- nymalen svartpeppar
Såsen
- 400 g Finkrossade tomater
- 3 – 4 dl grädde
- 1 msk Kalvfond
- 50 g Färskost
- Färsk basilika att toppa med.
Instruktioner
Färsbiffarna
- Börja med att strimla/hacka osten. Riv vitlöken.
- Forma biffar i den storlek som du önskar.
- Bryn biffarna i en stor stekpanna tills de får en fin färg.
Såsen
- Häll på alla ingredienser för såsen över biffarna. Blanda runt så allt blandas.
- Toppa med lite färsk basilika och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!