Jättegoda medelhavsbiffar

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 8 röster - Betygsätt

Supergoda medelhavsbiffar, med smak från just medelhavet med mozzarella och soltorkade tomater. Riktigt goda färsbiffar som får puttra klart i en gräddig smakrik sås. Dessa…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Jättegoda medelhavsbiffar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Supergoda medelhavsbiffar, med smak från just medelhavet med mozzarella och soltorkade tomater.
Riktigt goda färsbiffar som får puttra klart i en gräddig smakrik sås.
Dessa funkar för hela familjen, även för de som inte äter lchf.

Recept och bild: Alla goda ting

Är det vanliga pannbiffar dom du egentligen ville ha recept på, då ska du spana in mitt goda recept på pannbiffar.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Färsbiffarna
 800 g Blandfärs
 125 g Mozzarellaost (hel bit)
 0,75 dl Hackade soltorkade tomater
 0,5 -1 dl färsk hackad basilika
 1 Ägg
 1 dl Grädde
 2 msk Kalvfond
 Nymalen svartpeppar
Såsen
 3 - 4 dl grädde
 1 msk Kalvfond
 50 g Färskost
 Färsk basilika att toppa med.

 

Gör så här:

Färsbiffarna
1

Börja med att strimla/hacka osten.
Riv vitlöken.

2

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn färs.
Smaka av genom att göra ett litet stekprov och justera salt och peppar om det behövs.

3

Forma biffar i den storlek som du önskar.

4

Bryn biffarna i en stor stekpanna tills de får en fin färg.

Såsen
5

Häll på alla ingredienser för såsen över biffarna. Blanda runt så allt blandas.

6

Låt stå och puttra tills såsen har fått en lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

7

Toppa med lite färsk basilika och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Färsbiffarna
 800 g Blandfärs
 125 g Mozzarellaost (hel bit)
 0,75 dl Hackade soltorkade tomater
 0,5 -1 dl färsk hackad basilika
 1 Ägg
 1 dl Grädde
 2 msk Kalvfond
 Nymalen svartpeppar
Såsen
 3 - 4 dl grädde
 1 msk Kalvfond
 50 g Färskost
 Färsk basilika att toppa med.

Instruktioner

Färsbiffarna
1

Börja med att strimla/hacka osten.
Riv vitlöken.

2

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn färs.
Smaka av genom att göra ett litet stekprov och justera salt och peppar om det behövs.

3

Forma biffar i den storlek som du önskar.

4

Bryn biffarna i en stor stekpanna tills de får en fin färg.

Såsen
5

Häll på alla ingredienser för såsen över biffarna. Blanda runt så allt blandas.

6

Låt stå och puttra tills såsen har fått en lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

7

Toppa med lite färsk basilika och servera direkt.

Jättegoda medelhavsbiffar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida