Jills goda rabarberkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod! Köp ingredienser här,…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Jills goda rabarberkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Björksocker
- Bakpulver (eko)
- Kokosmjöl (eko)
- Vaniljpulver (eko)

Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.

Recept och bild: Jills Mat

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Rabarberkakan
 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Mascarpone
 1,50 deciliter Nick's Use Like Sugar
 2 st Rabarberstjälkar
 50 g Smör
Vaniljgrädden
 3 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2

Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

3

Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

4

Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

6

Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

7

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Rabarberkakan
 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Mascarpone
 1,50 deciliter Nick's Use Like Sugar
 2 st Rabarberstjälkar
 50 g Smör
Vaniljgrädden
 3 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2

Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

3

Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

4

Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

6

Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

7

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

Jills goda rabarberkaka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida