Jills goda rabarberkaka
Sparat av:
0
st
Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!
Köp ingredienser här, fraktfritt! – Mandelmjöl (eko) – Björksocker – Bakpulver (eko) – Kokosmjöl (eko) – Vaniljpulver (eko)Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak. Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.Recept och bild: Jills Mat
Sparat av:
0
st
Portioner: 10
Ingredienser
Rabarberkakan
- 100 g Smör
- 3 Ägg
- 1 dl Mascarpone
- 1 krm Vaniljpulver
- 1,5 dl sötning
- 1 dl Mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk Fiberhusk
- 2 st Rabarberstjälkar
- 2 msk sötning
- 50 g Smör
Vaniljgrädden
- 3 dl Grädde 40%
- 2 krm Vaniljpulver
- 1 msk sötning
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
- Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
- Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
- Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!