Jills goda rabarberkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod! Köp ingredienser här,…

Läs mer 5 kommentarer
Jills goda rabarberkaka
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Björksocker
- Bakpulver (eko)
- Kokosmjöl (eko)
- Vaniljpulver (eko)

Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.

Recept och bild: Jills Mat

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Rabarberkakan
 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Mascarpone
 1,5 dl Sötning
 2 st Rabarberstjälkar
 2 msk Sötning
 50 g Smör
Vaniljgrädden
 3 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2

Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

3

Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

4

Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

6

Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

7

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Rabarberkakan
 100 g Smör
 3 Ägg
 1 dl Mascarpone
 1,5 dl Sötning
 2 st Rabarberstjälkar
 2 msk Sötning
 50 g Smör
Vaniljgrädden
 3 dl Grädde 40%
 2 krm Vaniljpulver
 1 msk Sötning

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 150 grader.

2

Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.

3

Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.

4

Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.

6

Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.

7

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.

Jills goda rabarberkaka

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida