Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jills goda rabarberkaka

4 av 1 röst
Jills goda rabarberkaka

Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!

Köp ingredienser här, fraktfritt!
Mandelmjöl (eko)
Björksocker
Bakpulver (eko)
Kokosmjöl (eko)
Vaniljpulver (eko)

Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.

Recept och bild: Jills Mat

Total tid: 45 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Rabarberkakan

Vaniljgrädden

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
  • Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
  • Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
  • Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.
  • Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg