Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!
Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Björksocker
- Bakpulver (eko)
- Kokosmjöl (eko)
- Vaniljpulver (eko)
Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.
Recept och bild: Jills Mat
Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.
Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.
Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.
Anette Hammer says:
Kan man ta färskost istället för mascarpone?
LCHF-arkivet says:
Ja, det står i beskrivningen av receptet med. 😉
MarieE says:
Mycket god kaka. Go söndagsfika
Nina says:
Kan man byta kokosmjölet mot något annat?
LCHF-arkivet says:
Kika här: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/