Jills goda rabarberkaka
1
Sommartider så är det otroligt gott och fräscht med goda efterrätter på rabarber och denna rabarberkaka från Jills Mat, den är kanongod!
Köp ingredienser här, fraktfritt!
– Mandelmjöl (eko)
– Björksocker
– Bakpulver (eko)
– Kokosmjöl (eko)
– Vaniljpulver (eko)
Det funkar bra att använda den sötning du själv tycker är bra, själv så använder jag i stort sett endast björksocker (xylitol) då jag tycker att den har minst bismak.
Istället för mascarpone kan du använda crème fraiche eller färskost.
Recept och bild: Jills Mat
Total tid: 45 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Rabarberkakan
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 1 dl mascarpone
- 1 krm vaniljpulver
- 1,5 dl sötning
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- 2 st rabarberstjälkar
- 2 msk sötning
- 50 g smör
Vaniljgrädden
- 3 dl grädde 40%
- 2 krm vaniljpulver
- 1 msk sötning
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
- Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
- Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
- Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!