Det här är ett recept på en otroligt god Crème Brûlée som jag fått från Jillsmat. Den är sockerfri och smakar hur gott som helst ändå! Dessutom på bara fyra ingredienser!
Man kan självklart inte få till den där fina krispiga ytan som man for normalt sett på en vanlig Crème Brûlée då man inte kan karamellisera sötningsmedel, men den får en vacker färg ändå.
Mängden sötning får man nog prova sig fram till så att man hittar en mängd som passar en själv och den sötning som man använder.
Vaniljpulver kan du beställa t ex från Bodystore
Bild och recept: Jill Wallentin
Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.
Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.
Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.
Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.
Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.
Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.
Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.
Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.
Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.
Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.