Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jills semlor

Inga röster än
Jills semlor

Semlor, fastlagsbullar eller vad du nu kallar dessa godingar för är en årlig fikastund som tar hela Sverige med storm.

Här är ett recept på kanongoda semlor från fantastiska Jill.

Receptet ger 5 semlor och mängden grädde du använder får du avgöra helt själv.

Recept på mandelmassa här: Mandelmassa

Recept och bild: Jills mat

Total tid: 30 minuter
Servings: 5
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Bullarna

Fyllning

  • 1 st sats mandelmassa (recept i beskrivningen)
  • 5 dl grädde (vispad)
  • 1 tsk Sukrin melis eller annan florsötning

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.
  • Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
  • Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.