Jills semlor

1
Semlor, fastlagsbullar eller vad du nu kallar dessa godingar för är en årlig fikastund som tar hela Sverige med storm.
Här är ett recept på kanongoda semlor från fantastiska Jill.
Receptet ger 5 semlor och mängden grädde du använder får du avgöra helt själv.
Recept på mandelmassa här: Mandelmassa
Recept och bild: Jills mat
Total tid:
30 minuter
Servings: 5
Ingredienser
Bullarna
Fyllning
- 1 st sats mandelmassa (recept i beskrivningen)
- 5 dl grädde (vispad)
- 1 tsk Sukrin melis eller annan florsötning
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
- Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!