Jills semlor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Semlor, fastlagsbullar eller vad du nu kallar dessa godingar för är en årlig fikastund som tar hela Sverige med storm. Här är ett recept på…

Läs mer 0 kommentarer
Jills semlor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Semlor, fastlagsbullar eller vad du nu kallar dessa godingar för är en årlig fikastund som tar hela Sverige med storm.

Här är ett recept på kanongoda semlor från fantastiska Jill.

Receptet ger 5 semlor och mängden grädde du använder får du avgöra helt själv.

Recept på mandelmassa här: Mandelmassa

Recept och bild: Jills mat

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Bullarna
 2 Ägg
 1 dl Kesella
 50 g Smör (rumstempererat)
 1 krm Salt
 1 Ägg till pensling
Fyllning
 1 sats Mandelmassa (recept i beskrivningen)
 5 dl Grädde (vispad)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.

3

Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Bullarna
 2 Ägg
 1 dl Kesella
 50 g Smör (rumstempererat)
 1 krm Salt
 1 Ägg till pensling
Fyllning
 1 sats Mandelmassa (recept i beskrivningen)
 5 dl Grädde (vispad)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.

3

Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.

Jills semlor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida