Beskrivning - Information
Det här är ett härligt och gott LCHF-recept på vallmofrallor från Jills mat.
Riktigt vackra och enkla frallor som inte blir lika kompakta som andra LCHF-frallor.
Recept och bild: Jill Wallentin
Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.
Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.
Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.
Grädda i cirka 15-20 minuter.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.
Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.
Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.
Grädda i cirka 15-20 minuter.
Marie Gustavsson says:
Kan man byta ut mandelmjölet mot nåt annat?
LCHF-arkivet says:
Här kan du omvandla lite och testa: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Sanna says:
Gjorde dessa på morgonen. Lätta att göra, jag hade dem inne 3 min extra.
Lite syrlig smak av yoghurten, men vilken dröm att få äta en fralla på morgonen!
LCHF-arkivet says:
Vad härligt att höra!
Annette says:
Hur många kolhydrater per bulle ?
LCHF-arkivet says:
Lägg in alla ingredienser på http://www.kostbevakningen.se så får du fram totala mängden, sen är det bara att dela med antalet bullar du får ut.