Zucchiniplättar med fetaost och chili är ett recept jag hittade hos Jills mat och tyckte att det lät otroligt gott. Det är som en blandning av pannkakor, zucchiniraggmunkar och omelett på något vis, men otroligt gott.
Köp ingredienser online till bra pris och fraktfritt:
- Fiberhusk
- Sesammjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl)
Servera gärna med lite hemlagad tzatziki till.
Du kan självklart smaksätta plättarna med vad du vill, eller bara utesluta fetaosten och chilin om du vill ha neutrala plättar.
Recept och bild: Jills mat
Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.
Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.
Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.
Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.
Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.
Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.
Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.