Beskrivning - Information
Johans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man vill.
Ett riktigt mustigt långkok. En oklassisk klassiker på mitt sätt.
Perfekt gryta att laga när hösten och vintern nalkas.
Koktiden kan du minska ner väldigt mycket om du har en tryckkokare, och det går självklart att laga denna i en slowcooker/crock-pot med om man vill det.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.
Bryn allt i omgångar i smör.
Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.
Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen.
Låt puttra tills det att köttet är mört nog.
Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.
Bryn allt i omgångar i smör.
Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.
Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen.
Låt puttra tills det att köttet är mört nog.
Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.