Johans Boeuf Bourguignon

0
Innehåll
Johans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den
görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man
vill.
Ett riktigt mustigt långkok. En oklassisk klassiker på mitt
sätt.
Perfekt gryta att laga när hösten och vintern nalkas.
Koktiden kan du minska ner väldigt mycket om du har en tryckkokare,
och det går självklart att laga denna i en slowcooker/crock-pot med om man vill det.
Total tid:
2 timmar
15 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 1 kg Älgkött. Grytbitar.
- 1 st Märgben
- 500 g Svamp
- 2 st Gul lök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 4 st Morötter
- 1 st Palsternacka
- 3 st Lagerblad
- 0,5 dl Tomatpuré
- 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
- 500 g Rökt fläsk
- 3 dl Rödvin
- 3 dl Vatten
- 2 msk Timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk Soya
- Smör
- 1 dl Syltlök eller små steklökar
Instructions
- Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.
- Bryn allt i omgångar i smör.
- Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.
- Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen. Låt puttra tills det att köttet är mört nog. Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!