Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Johans Boeuf Bourguignon

Inga röster än
Johans Boeuf Bourguignon
1

Johans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man vill.
Ett riktigt mustigt långkok. En oklassisk klassiker på mitt sätt.
Perfekt gryta att laga när hösten och vintern nalkas.
Koktiden kan du minska ner väldigt mycket om du har en tryckkokare, och det går självklart att laga denna i en slowcooker/crock-pot med om man vill det.

5
Total tid: 2 timmar 15 minuter
Portioner: 6
Författare: Johan

Ingredienser

  • 1 kg Älgkött. Grytbitar.
  • 1 st Märgben
  • 500 g Svamp
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 4 st Morötter
  • 1 st Palsternacka
  • 3 st Lagerblad
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
  • 500 g Rökt fläsk
  • 3 dl Rödvin
  • 3 dl Vatten
  • 2 msk Timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk Soya
  • Smör
  • 1 dl Syltlök eller små steklökar

Instruktioner

  • Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.
  • Bryn allt i omgångar i smör.
  • Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.
  • Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen. Låt puttra tills det att köttet är mört nog.Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg