Johans Boeuf Bourguignon

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Johans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man vill. Ett riktigt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Johans Boeuf Bourguignon
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning2 timTotalt2 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Johans Boeuf Bourguignon är en tolkning av en klassiker. Den görs på älgkött, men går självklart att göra på nötkött om man vill.
Ett riktigt mustigt långkok. En oklassisk klassiker på mitt sätt.
Perfekt gryta att laga när hösten och vintern nalkas.
Koktiden kan du minska ner väldigt mycket om du har en tryckkokare, och det går självklart att laga denna i en slowcooker/crock-pot med om man vill det.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg Älgkött. Grytbitar.
 1 st Märgben
 500 g Svamp
 2 st Gul lök
 4 st Morötter
 1 st Palsternacka
 3 st Lagerblad
 0,50 dl Tomatpuré
 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
 500 g Rökt fläsk
 3 deciliter RödvinGärna en pinot noir eller något annat smakfullt vin.
 3 deciliter Vatten
 2 msk Timjan
 Svartpeppar, nymalen
 2 msk Soya
 1 dl Syltlök eller små steklökar

 

Gör så här:

1

Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.

2

Bryn allt i omgångar i smör.

3

Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.

4

Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen.
Låt puttra tills det att köttet är mört nog.

Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgkött. Grytbitar.
 1 st Märgben
 500 g Svamp
 2 st Gul lök
 4 st Morötter
 1 st Palsternacka
 3 st Lagerblad
 0,50 dl Tomatpuré
 2 msk Oxfond (om du inte har egenkokad älgfond) funkar med buljongtärning
 500 g Rökt fläsk
 3 deciliter RödvinGärna en pinot noir eller något annat smakfullt vin.
 3 deciliter Vatten
 2 msk Timjan
 Svartpeppar, nymalen
 2 msk Soya
 1 dl Syltlök eller små steklökar

Instruktioner

1

Hacka allt grovt och skär köttet i rejäla grytbitar.

2

Bryn allt i omgångar i smör.

3

Tillsätt vin och vatten, fond och kryddorna. Koka upp.

4

Koka tills löken kokat sönder. Ta upp märgbenet och skrapa ur det. Hacka märgen och sätt tillbaka hacket i grytan. Tillsätt tomatpurén, syltlöken och koka sedan ner det aningen. Löken och tomatpurén kommer att reda grytan aningen.
Låt puttra tills det att köttet är mört nog.

Serveras förslagsvis med ugnsrostade grönsaker och samma vin i glaset som i grytan.

Johans Boeuf Bourguignon

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida