En vitlöksdoftande gratäng som går till det mesta.
Går att variera hur mycket som helst om man vill. Tillsätt bacon, korv eller något annat protein så har du en komplett måltid.
Annars är gratängen i sig ett fantastiskt tillbehör.
Sätt på ugnen på 220 g.
Häll i grädden och kryddorna.
Låt småputtra en stund (ska börja bli simmig).
Blanda i den rivna osten och häll ner det i en ugnsform och hyvla eller riv ost över.
Garnera med skivad tomat. In i ugnen i ca 30 minuter. Osten ska få lite färg och gratängen ska stanna något.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt på ugnen på 220 g.
Häll i grädden och kryddorna.
Låt småputtra en stund (ska börja bli simmig).
Blanda i den rivna osten och häll ner det i en ugnsform och hyvla eller riv ost över.
Garnera med skivad tomat. In i ugnen i ca 30 minuter. Osten ska få lite färg och gratängen ska stanna något.
Lisbeth says:
Hej Johan är det rätt med 200g parmesan blir en dyr gratäng.
Johan says:
Nä det är lite efter smak. Tänkte nog på en förpackning. Går ju med den ost man känner för. Bara greja på.
Rosita says:
Kanske går lika bra med vanlig ost o lyxa till det med lite riven parmesan?
LCHF-arkivet says:
Funkar ju absolut!
Ann says:
Oj, så god gratäng!!
Jag tog herrgårdsost istället för parmesan, som inte fanns hemma. Toppade med tomatskivor!
Bästa gratäng jag ätit på länge – så krämig och delikat!
Johan says:
Kul att det smakade.