Jordgubbscheesecake i glas

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

En riktigt somrig efterrätt för dig som äter lchf! Denna jordgubbscheesecake i glas är en jätteenkel och supergod dessert som du kan förbereda i god…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Jordgubbscheesecake i glas
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetTillagning30 min

Beskrivning - Information

En riktigt somrig efterrätt för dig som äter lchf!
Denna jordgubbscheesecake i glas är en jätteenkel och supergod dessert som du kan förbereda i god tid innan den skall ätas. När det sedan är dags att äta så monterar man ihop den och serverar.
Det går självklart att använda andra bär än jordgubbar om man vill det, men nyplockade färska jordgubbar är ju så gott och något man kan unna sig ibland, tycker jag.

Recept och bild: Peggy

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Mandelcrunch
 100 g Smör
 3 deciliter Mandelmjöl
Cheesecakefyllning
 300 g Färskost
 3 deciliter Grekisk yoghurt (10%)
 1 dl Sötning
 1 tsk Vaniljpulver
 1,50 deciliter Jordgubbar

Gör så här:

Mandelcrunch
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och sötning.

3

Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till ett jämnt lager.

4

Grädda i cirka 7-8 minuter.
Degen ska få lite färg, men akta så det inte bränns, så håll koll.

5

Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder till lagom stora bitar, efter tycke.

Cheesecakefyllning
6

Vispa ihop yoghurt, färskost, vaniljpulver och sötning.

7

Mosa jordgubbarna och vispa ner de i smeten.
Vispa ordentligt så att du får en jämn och fluffig smet.

8

Lägg lite kaksmulor i botten av ett glas. Varva sedan smet, kaksmulor om vartannat tills du har en lagom portion i glaset.

9

Toppa med lite jordgubbar och lite kaksmulor.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Mandelcrunch
 100 g Smör
 3 deciliter Mandelmjöl
Cheesecakefyllning
 300 g Färskost
 3 deciliter Grekisk yoghurt (10%)
 1 dl Sötning
 1 tsk Vaniljpulver
 1,50 deciliter Jordgubbar

Instruktioner

Mandelcrunch
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och sötning.

3

Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till ett jämnt lager.

4

Grädda i cirka 7-8 minuter.
Degen ska få lite färg, men akta så det inte bränns, så håll koll.

5

Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder till lagom stora bitar, efter tycke.

Cheesecakefyllning
6

Vispa ihop yoghurt, färskost, vaniljpulver och sötning.

7

Mosa jordgubbarna och vispa ner de i smeten.
Vispa ordentligt så att du får en jämn och fluffig smet.

8

Lägg lite kaksmulor i botten av ett glas. Varva sedan smet, kaksmulor om vartannat tills du har en lagom portion i glaset.

9

Toppa med lite jordgubbar och lite kaksmulor.

Jordgubbscheesecake i glas

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida