Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jordgubbscheesecake i glas

5 av 3 röster
Jordgubbscheesecake i glas

En riktigt somrig efterrätt för dig som äter lchf!
Denna jordgubbscheesecake i glas är en jätteenkel och supergod dessert som du kan förbereda i god tid innan den skall ätas. När det sedan är dags att äta så monterar man ihop den och serverar.
Det går självklart att använda andra bär än jordgubbar om man vill det, men nyplockade färska jordgubbar är ju så gott och något man kan unna sig ibland, tycker jag.

Recept och bild: Peggy

Är du ute efter en mer klassisk cheesecake som man bakar i ugn med ett tjockt lager färskost, då ska du testa på min cheesecake med blåbärsspegel.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 5
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Mandelcrunch

Cheesecakefyllning

Instruktioner

Mandelcrunch

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och sötning.
  • Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till ett jämnt lager.
  • Grädda i cirka 7-8 minuter. Degen ska få lite färg, men akta så det inte bränns, så håll koll.
  • Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder till lagom stora bitar, efter tycke.

Cheesecakefyllning

  • Vispa ihop yoghurt, färskost, vaniljpulver och sötning.
  • Mosa jordgubbarna och vispa ner de i smeten. Vispa ordentligt så att du får en jämn och fluffig smet.
  • Lägg lite kaksmulor i botten av ett glas. Varva sedan smet, kaksmulor om vartannat tills du har en lagom portion i glaset.
  • Toppa med lite jordgubbar och lite kaksmulor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Jordgubbscheesecake i glas”

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg