Jordgubbscheesecake i glas
0
En riktigt somrig efterrätt för dig som äter lchf!
Denna jordgubbscheesecake i glas är en jätteenkel och supergod dessert som du kan förbereda i god tid innan den skall ätas. När det sedan är dags att äta så monterar man ihop den och serverar.
Det går självklart att använda andra bär än jordgubbar om man vill det, men nyplockade färska jordgubbar är ju så gott och något man kan unna sig ibland, tycker jag.
Recept och bild: Peggy
Är du ute efter en mer klassisk cheesecake som man bakar i ugn med ett tjockt lager färskost, då ska du testa på min cheesecake med blåbärsspegel.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 5
Ingredienser
Mandelcrunch
- 100 g Smör
- 3 dl Mandelmjöl
- 1-2 msk Sötning
Cheesecakefyllning
- 300 g Färskost
- 3 dl Grekisk yoghurt (10%)
- 1 dl Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1,5 dl Jordgubbar
Instruktioner
Mandelcrunch
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och sötning.
- Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till ett jämnt lager.
- Grädda i cirka 7-8 minuter. Degen ska få lite färg, men akta så det inte bränns, så håll koll.
- Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder till lagom stora bitar, efter tycke.
Cheesecakefyllning
- Mosa jordgubbarna och vispa ner de i smeten. Vispa ordentligt så att du får en jämn och fluffig smet.
- Lägg lite kaksmulor i botten av ett glas. Varva sedan smet, kaksmulor om vartannat tills du har en lagom portion i glaset.
- Toppa med lite jordgubbar och lite kaksmulor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Låter jättegott! Men kan man ta Mascarpone istället för Grekisk Yoghurt?
Mvh Mia