Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jordgubbsfluff med mandelcrunch

3,46 av 11 röster
Skapat: 2 februari, 2021
Senast ändrat: 1 april, 2024
Jordgubbsfluff med mandelcrunch

Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff med mandelcrunch.
Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket innan servering.
Du kan även testa på att variera med lite andra bär om du vill, hallon t ex.
Receptet räcker till tre stora eller fyra mindre portioner.

Bilder och recept: Najnis kök

Total tid: 20 minuter
Servings: 3
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Crunchet

Jordgubbsfluff

Instruktioner

  • En sked med dessert som innehåller grädde och orange topping, med en mintblad vid sidan.

Crunchet

  • Blanda ihop samtliga ingredienser.
  • Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.
  • Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.

Jordgubbsfluffet

  • Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.
  • Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten. Vispa några minuter så det blir fluffigt.
  • Rör ner yoghurten med en sked.

Montering

  • Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål. Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.
    Dessert i ett klart glas med gräddfyllning och krossade kex på toppen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,46 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.