Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff med mandelcrunch.
Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket innan servering.
Du kan även testa på att variera med lite andra bär om du vill, hallon t ex.
Receptet räcker till tre stora eller fyra mindre portioner.
Bilder och recept: Najnis kök
Blanda ihop samtliga ingredienser.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.
Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.
Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.
Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.
Rör ner yoghurten med en sked.
Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål.
Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.
Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.
Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.
Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.
Rör ner yoghurten med en sked.
Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål.
Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.