Jordgubbsfluff med mandelcrunch

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff med mandelcrunch. Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket innan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Jordgubbsfluff med crunch
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff med mandelcrunch.
Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket innan servering.
Du kan även testa på att variera med lite andra bär om du vill, hallon t ex.
Receptet räcker till tre stora eller fyra mindre portioner.

Bilder och recept: Najnis kök

ANNONS

Ingredienser

Mängd3 Portioner
Crunchet
 50 g Smält smör
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Sötning
 0,50 tsk VaniljextraktEller vaniljpulver.
 0,50 krm Salt
Jordgubbsfluff
 4 msk Grekisk yoghurt
 0,50 krm Flytande steviaEller annan sötning.
 1 dl Halvfrusna jordgubbar
ANNONS

Gör så här:

1

Jordgubbsfluff med crunch

Crunchet
2

Blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.

4

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.

5

Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.

Jordgubbsfluffet
6

Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.

7

Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.

8

Rör ner yoghurten med en sked.

Montering
9

Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål.
Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.

Jordgubbsfluff med crunch

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Crunchet
 50 g Smält smör
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Sötning
 0,50 tsk VaniljextraktEller vaniljpulver.
 0,50 krm Salt
Jordgubbsfluff
 4 msk Grekisk yoghurt
 0,50 krm Flytande steviaEller annan sötning.
 1 dl Halvfrusna jordgubbar

Instruktioner

1

Jordgubbsfluff med crunch

Crunchet
2

Blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.

4

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.

5

Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.

Jordgubbsfluffet
6

Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.

7

Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.

8

Rör ner yoghurten med en sked.

Montering
9

Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål.
Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.

Jordgubbsfluff med crunch

Jordgubbsfluff med mandelcrunch

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida