Jordgubbsfluff med mandelcrunch

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 11 röster - Betygsätt

Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff med mandelcrunch. Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket innan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Jordgubbsfluff med crunch
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff med mandelcrunch.
Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket innan servering.
Du kan även testa på att variera med lite andra bär om du vill, hallon t ex.
Receptet räcker till tre stora eller fyra mindre portioner.

Bilder och recept: Najnis kök

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
Crunchet
 50 g Smält smör
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Sötning
 0,50 tsk VaniljextraktEller vaniljpulver.
 0,50 krm Salt
Jordgubbsfluff
 0,50 krm Flytande steviaEller annan sötning.
 1 dl Halvfrusna jordgubbar

 

Gör så här:

1

Jordgubbsfluff med crunch

Crunchet
2

Blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.

4

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.

5

Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.

Jordgubbsfluffet
6

Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.

7

Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.

8

Rör ner yoghurten med en sked.

Montering
9

Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål.
Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.

Jordgubbsfluff med crunch

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Crunchet
 50 g Smält smör
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Sötning
 0,50 tsk VaniljextraktEller vaniljpulver.
 0,50 krm Salt
Jordgubbsfluff
 0,50 krm Flytande steviaEller annan sötning.
 1 dl Halvfrusna jordgubbar

Instruktioner

1

Jordgubbsfluff med crunch

Crunchet
2

Blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.

4

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.

5

Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.

Jordgubbsfluffet
6

Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.

7

Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten.
Vispa några minuter så det blir fluffigt.

8

Rör ner yoghurten med en sked.

Montering
9

Varva kaksmulorna med fluffet i ett vackert glas eller i en skål.
Garnera med en liten citronmeliss eller liknande.

Jordgubbsfluff med crunch

Jordgubbsfluff med mandelcrunch
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida