Jordgubbsfluff med mandelcrunch
Skapat:
2 februari, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Här har vi en helt magisk sommardessert som är jordgubbsfluff
med mandelcrunch.
Den är superenkel att göra och går att förbereda rätt så mycket
innan servering.
Du kan även testa på att variera med lite andra bär om du vill,
hallon t ex.
Receptet räcker till tre stora eller fyra mindre portioner.
Bilder och recept: Najnis kök
Total tid:
20 minuter
Servings: 3
Ingredienser
Crunchet
- 50 g Smält smör
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 1 msk Sötning
- 0,5 tsk Vaniljextrakt
- 0,5 floz salt
Jordgubbsfluff
- 250 ml Kokosgrädde, kylskåpskall
- 4 msk Grekisk yoghurt
- 1 tsk Pressad citron
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 0,5 floz Flytande stevia
- 1 dl Halvfrusna jordgubbar
Instruktioner
Crunchet
- Blanda ihop samtliga ingredienser.
- Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på. Det ska täcka ungefär en halv plåt.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 7 minuter, tills det har fått lite färg.
- Låt svalna på galler och bryt isär allt till mindre bitar efter smak.
Jordgubbsfluffet
- Mosa jordgubbarna lite med en gaffel.
- Vispa ihop alla ingredienser, utom yoghurten. Vispa några minuter så det blir fluffigt.
- Rör ner yoghurten med en sked.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!