Låt mig presentera ett läckert och hälsosamt recept som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje! Denna jordgubbsmousse är perfekt för dig som vill njuta av en läcker dessert utan att bryta mot din lchf-livsstil.
Med färska och söta jordgubbar som huvudingrediens, tillsammans med ditt val av sötningsmedel och vispgrädde, är denna mousse enkel att tillaga och smakar fantastiskt. Blanda de mixade jordgubbarna med den vispade grädden och låt det stelna i kylen i några timmar. Voila! En ljuvlig dessert som passar perfekt för en romantisk middag eller som en avslutning på en festlig måltid.
Så vad väntar du på? Ge dig själv en hälsosam och ljuvlig upplevelse med denna lchf-anpassade jordgubbsmousse!
Mixa jordgubbarna och sötningen i en blender, matberedare eller med en stavmixer till en jämn smet.
Vispa grädden tills du börjar gå fina toppar på grädden. Du behöver inte vispa den för hårt.
Vänd ner jordgubbarna i grädden tills du har en jämn och fin mousse. Om du vill så kan du välja att inte blanda det jättemycket, så att det blir lite spräckligt. Det är helt en smaksak.
Tips! Om du vill ha en helt slät mousse, så kan du sila av jordgubbarna efter att du mixat dom. Använd en finmaskig sil.
Häll upp i glas, cirka 4 stora eller 6 lite mer normala portionsglas.
Ställ i kylen minst två timmar så att jordgubbsmoussen får sätta sig.
Ta ut och garnera med lite färska jordgubbar och några blad färsk mynta, basilika eller citronmeliss.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Mixa jordgubbarna och sötningen i en blender, matberedare eller med en stavmixer till en jämn smet.
Vispa grädden tills du börjar gå fina toppar på grädden. Du behöver inte vispa den för hårt.
Vänd ner jordgubbarna i grädden tills du har en jämn och fin mousse. Om du vill så kan du välja att inte blanda det jättemycket, så att det blir lite spräckligt. Det är helt en smaksak.
Tips! Om du vill ha en helt slät mousse, så kan du sila av jordgubbarna efter att du mixat dom. Använd en finmaskig sil.
Häll upp i glas, cirka 4 stora eller 6 lite mer normala portionsglas.
Ställ i kylen minst två timmar så att jordgubbsmoussen får sätta sig.
Ta ut och garnera med lite färska jordgubbar och några blad färsk mynta, basilika eller citronmeliss.