Jordgubbsmousse

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Låt mig presentera ett läckert och hälsosamt recept som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje! Denna jordgubbsmousse är perfekt för dig som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Jordgubbsmousse | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Låt mig presentera ett läckert och hälsosamt recept som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje! Denna jordgubbsmousse är perfekt för dig som vill njuta av en läcker dessert utan att bryta mot din lchf-livsstil.

Superenkel jordgubbsmousse i ett glas garnerat med jordgubbar och lite mynta.

Med färska och söta jordgubbar som huvudingrediens, tillsammans med ditt val av sötningsmedel och vispgrädde, är denna mousse enkel att tillaga och smakar fantastiskt. Blanda de mixade jordgubbarna med den vispade grädden och låt det stelna i kylen i några timmar. Voila! En ljuvlig dessert som passar perfekt för en romantisk middag eller som en avslutning på en festlig måltid.

Så vad väntar du på? Ge dig själv en hälsosam och ljuvlig upplevelse med denna lchf-anpassade jordgubbsmousse!

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 deciliter Jordgubbar, rensade och delade i mindre bitar
 0,50 dl SötningKan uteslutas
 2,50 deciliter Vispgrädde
Utrustning du behöver
 Bunke
 Slickepott

 

Gör så här:

1

Mixa jordgubbarna och sötningen i en blender, matberedare eller med en stavmixer till en jämn smet.

2

Vispa grädden tills du börjar gå fina toppar på grädden. Du behöver inte vispa den för hårt.

3

Vänd ner jordgubbarna i grädden tills du har en jämn och fin mousse. Om du vill så kan du välja att inte blanda det jättemycket, så att det blir lite spräckligt. Det är helt en smaksak.

Tips! Om du vill ha en helt slät mousse, så kan du sila av jordgubbarna efter att du mixat dom. Använd en finmaskig sil.

4

Häll upp i glas, cirka 4 stora eller 6 lite mer normala portionsglas.

Ställ i kylen minst två timmar så att jordgubbsmoussen får sätta sig.

5

Ta ut och garnera med lite färska jordgubbar och några blad färsk mynta, basilika eller citronmeliss.

Jordgubbsmousse | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 deciliter Jordgubbar, rensade och delade i mindre bitar
 0,50 dl SötningKan uteslutas
 2,50 deciliter Vispgrädde
Utrustning du behöver
 Bunke
 Slickepott

Instruktioner

1

Mixa jordgubbarna och sötningen i en blender, matberedare eller med en stavmixer till en jämn smet.

2

Vispa grädden tills du börjar gå fina toppar på grädden. Du behöver inte vispa den för hårt.

3

Vänd ner jordgubbarna i grädden tills du har en jämn och fin mousse. Om du vill så kan du välja att inte blanda det jättemycket, så att det blir lite spräckligt. Det är helt en smaksak.

Tips! Om du vill ha en helt slät mousse, så kan du sila av jordgubbarna efter att du mixat dom. Använd en finmaskig sil.

4

Häll upp i glas, cirka 4 stora eller 6 lite mer normala portionsglas.

Ställ i kylen minst två timmar så att jordgubbsmoussen får sätta sig.

5

Ta ut och garnera med lite färska jordgubbar och några blad färsk mynta, basilika eller citronmeliss.

Jordgubbsmousse | LCHF-arkivet

Jordgubbsmousse
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida