Julfröknäcke

3
Innehåll
Något jag verkligen saknat vid jul det är pepparkakor med
ädelost på. Jag tycker inte att de
recept på pepparkakor jag hittat är så himla goda, så då tänkte jag
att man kan ta ett vanligt fröknäcke och smaksätta det med lite
kryddor.
Sagt och gjort och jag måste ju säga att det är helt perfekt till
ädelost.
Vill du ha lite sötma i kexen kan du tillsätta lite sötströ. Cirka 0,5 dl.
Grunden för detta receptet kommer från mitt recept på naturellt fröknäcke, vilket man kan smaksätta lite med vad man faktiskt känner för. Men, just inför jul så var det riktigt gott med lite julkryddor.
Total tid:
1 timme
15 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.
- Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 5 minuter.
- Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Detta kan vara lite tidskrävande, men det är värt att lägga ner lite extra tid på det.
- Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.
- När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.
- Grädda ytterligare 30 minuter.
- Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.
- Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!