Julfröknäcke

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Något jag verkligen saknat vid jul det är pepparkakor med ädelost på. Jag tycker inte att de recept på pepparkakor jag hittat är så himla…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Julfröknäcke
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

Något jag verkligen saknat vid jul det är pepparkakor med ädelost på. Jag tycker inte att de recept på pepparkakor jag hittat är så himla goda, så då tänkte jag att man kan ta ett vanligt fröknäcke och smaksätta det med lite kryddor.
Sagt och gjort och jag måste ju säga att det är helt perfekt till ädelost.

Vill du ha lite sötma i kexen kan du tillsätta lite sötströ. Cirka 0,5 dl.

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1,5 dl chiafrön
 1 dl solrosfrön
 1 dl linfrön
 2 msk pepparkakskrydda
 0,5 tsk salt
 6 dl vatten
 3 msk olja (raps, oliv eller kokosfett)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke .Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.

3

Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 5 minuter.

4

Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Detta kan vara lite tidskrävande, men det är värt att lägga ner lite extra tid på det.

5

Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.

6

När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.

7

Grädda ytterligare 30 minuter.

8

Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.

9

Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,5 dl chiafrön
 1 dl solrosfrön
 1 dl linfrön
 2 msk pepparkakskrydda
 0,5 tsk salt
 6 dl vatten
 3 msk olja (raps, oliv eller kokosfett)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke .Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.

3

Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 5 minuter.

4

Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Detta kan vara lite tidskrävande, men det är värt att lägga ner lite extra tid på det.

5

Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.

6

När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.

7

Grädda ytterligare 30 minuter.

8

Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.

9

Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.

Julfröknäcke

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida