Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.
Använd högklassig choklad som är minst 70%.
Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör
Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.
Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.
Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
Förvara i kylskåp i en burk/låda.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
Förvara i kylskåp i en burk/låda.