Jultryfflar
1
Innehåll
Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.
Använd högklassig choklad som är minst 70%.
Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör
Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.
Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.
Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 50 g mörk choklad (minst 70%)
- 50 g mandelsmör
- 0,75 dl grädde 40%
- 25 g smör (Normalsaltat)
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 msk malen kanel (att rulla i)
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
- Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
- Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
- Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
- Förvara i kylskåp i en burk/låda.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!