Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jultryfflar

Inga röster än
Jultryfflar

Jag tänkte att det måste gå att göra lite goda tryfflar som har julsmak och skapade dessa jultryfflar med lite mandelsmör och pepparkakskrydda.

Använd högklassig choklad som är minst 70%.

Mandelsmör kan du beställa här: Beställ mandelsmör

Det går bra att byta ut mandelsmöret mot vanligt smör med om man inte har mandelsmör hemma.

Receptet ger cirka 10 stora tryfflar.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
  • Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
  • Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
  • Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
  • Förvara i kylskåp i en burk/låda.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg