Kabanoss och broccoligratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En kanongod gratäng som egentligen funkar att slänga i lite vad som "erbjuds" i kylen. Man kan välja vilken typ av korv som helst som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kabanoss och broccoligratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En kanongod gratäng som egentligen funkar att slänga i lite vad som "erbjuds" i kylen.

Man kan välja vilken typ av korv som helst som man tycker om, kan tänka mig att det är kanongott med chorizo t ex. Vill man även köra hälften hälften med blomkål och broccoli så funkar det ypperligt.

Oavsett vad, så var det kanongott, enkelt och väldigt LCHF!

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 400 g Broccoli
 100 g Purjolök
 10 g Vitlök
 100 g Färskost (naturell)
 200 g Kabanoss
 120 g Bacon
 100 g Ost (riven)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

 

Gör så här:

1

Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.

3

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.

5

Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.

7

Ställ kastrullen åt sidan.

9

Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.

11

Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Broccoli
 100 g Purjolök
 10 g Vitlök
 100 g Färskost (naturell)
 200 g Kabanoss
 120 g Bacon
 100 g Ost (riven)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

1

Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.

3

Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.

5

Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.

7

Ställ kastrullen åt sidan.

9

Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.

11

Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.

Kabanoss och broccoligratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida