En kanongod gratäng som egentligen funkar att slänga i lite vad som "erbjuds" i kylen.
Man kan välja vilken typ av korv som helst som man tycker om, kan tänka mig att det är kanongott med chorizo t ex. Vill man även köra hälften hälften med blomkål och broccoli så funkar det ypperligt.
Oavsett vad, så var det kanongott, enkelt och väldigt LCHF!
Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.
Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.
Ställ kastrullen åt sidan.
Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.
Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär broccolin i buketter. Använd gärna stammen med, det är bara att skala av det första lagret och sen skära ner den i bitar.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i en kastrull.
Slå på grädden och låt det hela koka upp. Lägg i phildelphiaosten och rör om. Peppra och salta försiktigt. Låt det hela koka fem minuter och smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Tänk på att såsen kommer att reducera mer, så var försiktig med kryddningen.
Ställ kastrullen åt sidan.
Skär korven i slantar och strimla baconet. Stek i en stekpanna tills det har fått lite färg. Häll ner det i kastrullen och rör om. Slå upp allt i en ugnsfast form.
Strö riven ost över gratängen och kör in i ugnen 200 grader i cirka 15 minuter.