Kall basilikasås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Detta är en kall basilikasås som passar helt perfekt till både kött och fisk eller bara som en god sås till en sommarbuffé. En otroligt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kall basilikasås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning3 minTotalt5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta är en kall basilikasås som passar helt perfekt till både kött och fisk eller bara som en god sås till en sommarbuffé.

En otroligt enkel och god basilikasås med få ingredienser men väldigt smakfulla komponenter som kommer att höja vilken maträtt som helst.

Recept och bild har jag fått av Ann Engberg.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Kruka färsk basilikaNormalstorlek som man köper i affären.
 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
 0,50 dl Crème fraiche

 

Gör så här:

1

Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare.

Har du inte någondera så kan du hacka basilikan för hand.

2

Smaka av med salt och peppar.

3

Låt gärna såsen stå kallt en timme innan servering för att dra ur alla goda smaker.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Kruka färsk basilikaNormalstorlek som man köper i affären.
 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
 0,50 dl Crème fraiche

Instruktioner

1

Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare.

Har du inte någondera så kan du hacka basilikan för hand.

2

Smaka av med salt och peppar.

3

Låt gärna såsen stå kallt en timme innan servering för att dra ur alla goda smaker.

Kall basilikasås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida