Detta är en kall basilikasås som passar helt perfekt till både kött och fisk eller bara som en god sås till en sommarbuffé.
En otroligt enkel och god basilikasås med få ingredienser men väldigt smakfulla komponenter som kommer att höja vilken maträtt som helst.
Recept och bild har jag fått av Ann Engberg.
Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare.
Har du inte någondera så kan du hacka basilikan för hand.
Låt gärna såsen stå kallt en timme innan servering för att dra ur alla goda smaker.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!