Kall basilikasås
3
Innehåll
Detta är en kall basilikasås som
passar helt perfekt till både kött och fisk eller bara som en god
sås till en sommarbuffé. En otroligt enkel och god basilikasås med
få ingredienser men väldigt smakfulla komponenter som kommer att
höja vilken maträtt som helst. Recept och bild har jag fått av Ann
Engberg.
Total tid:
5 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st Kruka färsk basilika
- 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
- 0,5 dl Crème fraiche
- 200 g Färskost, naturell
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare. Har du inte någondera så kan du hacka basilikan för hand.
- Låt gärna såsen stå kallt en timme innan servering för att dra ur alla goda smaker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!