Kall basilikasås
3
Detta är en kall basilikasås som passar helt perfekt till både kött och fisk eller bara som en god sås till en sommarbuffé.En otroligt enkel och god basilikasås med få ingredienser men väldigt smakfulla komponenter som kommer att höja vilken maträtt som helst.Recept och bild har jag fått av Ann Engberg.
Total tid: 5 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st Kruka färsk basilika
- 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
- 0,5 dl Crème fraiche
- 200 g Färskost, naturell
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare.Har du inte någondera så kan du hacka basilikan för hand.
- Låt gärna såsen stå kallt en timme innan servering för att dra ur alla goda smaker.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!