Kall myntasås

0
Innehåll
En kall myntasås som man har gjort på en stor knippe färsk mynta, det är supergott till grillat.
Ha det till grillad kyckling, lax eller fläskkött. Passar även superbra om du har lite starkare kryddning på köttet/fisken då såsen i sig är syrlig och bryter av hettan bra.
Gör gärna din egen majonnäs med, då blir det absolut godast.
Total tid:
10 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 dl turkisk yoghurt
- 4 msk majonnäs
- 2 st vitlöksklyftor (riven/hackad)
- 2 msk pressad citron
- 1 dl färsk mynta, hackad
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ kallt en timme minst.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!