Kålraggmunk med Bacon och Lingon

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Kålraggmunk är ett riktigt bra alternativ till vanliga raggmunkar, men dessa är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto. Enkel och billig vardagsmat,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet
Profilbild för Monika WalleniusSkapareMonika WalleniusFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kålraggmunk är ett riktigt bra alternativ till vanliga raggmunkar, men dessa är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto.
Enkel och billig vardagsmat, men ack så gott! Rätten har en diskret smak av vitkål, i det här fallet mycket lik potatis.

Vill du göra egen lingonsylt, så tycker jag att du ska testa på mitt goda recept på sockerfri lingonsylt.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 400 g Vitkål
 1 st Gul lök
 1 dl Grädde
 2 st Ägg
 0,50 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt eller vanligt Salt
 Smör till stekning
 Lingon, frysta och tinade

 

Gör så här:

1

Vispa ihop grädde, ägg, fiberhusk och örtsalt. Låt svälla ca 5 min.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

2

Strimla vitkål och lök fint. Det går lättast om du använder en mandolin.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

3

Blanda ihop alla ingredienser och knåda blandningen ordentligt.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

4

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, 4-5min på varje sida så att allt mjuknar.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

5

Stek bacon. Enklast är att tillaga bacon i ugn.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

6

Servera raggmunken med bacon, lingon och gärna lite grillkrydda.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Vitkål
 1 st Gul lök
 1 dl Grädde
 2 st Ägg
 0,50 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Örtsalt eller vanligt Salt
 Smör till stekning
 Lingon, frysta och tinade

Instruktioner

1

Vispa ihop grädde, ägg, fiberhusk och örtsalt. Låt svälla ca 5 min.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

2

Strimla vitkål och lök fint. Det går lättast om du använder en mandolin.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

3

Blanda ihop alla ingredienser och knåda blandningen ordentligt.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

4

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, 4-5min på varje sida så att allt mjuknar.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

5

Stek bacon. Enklast är att tillaga bacon i ugn.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon | LCHF-arkivet

6

Servera raggmunken med bacon, lingon och gärna lite grillkrydda.

Kålraggmunk med Bacon och Lingon
Profilbild för Monika Wallenius

Recept av: Monika Wallenius

Visa alla recept från Monika Wallenius Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida