Kalte Platte & tysk zucchinisallad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Snart kanske vi kan träffas på sommarfester igen. Låt det gå lätt och geschwint och bjud på kallskuret, ost, oliver, en zucchinisallad och en grönsallad…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kalte Platte och tysk zucchinisallad
ANNONS
cooked user 9100SkapareFett bra mat - Helena
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Snart kanske vi kan träffas på sommarfester igen. Låt det gå lätt och geschwint och bjud på kallskuret, ost, oliver, en zucchinisallad och en grönsallad eller en grekisk bondsallad. Det blir fest det, med minimal arbetsinsats. Lägg tiden på att garnera ett stort fat vackert med alla läckerheter.

Man kan ju köpa olika typer av färdig smörgåsmat, men det går förstås också att laga sin egna rostbiff och pastrami till exempel. Eftersom jag tyvärr inte äger en skärmaskin, men däremot riktigt vassa knivar, brukar jag göra eget kallskuret av t ex rostasfilé istället för innanlår eller pastrami av fläskytterfilé. Det är lite smidigare att hantera köttbitar med mindre omkrets om du ska skära tunna skivor endast iförd en vass kniv. Om du är nyfiken på mitt pastramirecept på fläskytterfilé hittar du det på min Instagram @Fett_bra_mat

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Kalte Platte
 Rostbiff
 Salamikorvar
 Kallrökt skinka
 Varmrökt skinka
 Ostskivor
 Annat gott som du gillar
Zucchinisallad
 2 st Zucchini, små fasta, skurna i tunna tunna skivor
 1 tsk Salt
 1 st Rödlök, skuren i tunna tunna skivor
 4 msk Dill, färsk, fint skuren
 1 dl Créme Fraîche

 

Gör så här:

Så här gör du zucchinisalladen
1

Lägg zucchinin i en skål, salta och rör om väl. Om du inte tycker det är osmakligt, gärna med händerna så att du vet att saltet är fördelat väl på alla zucchiniskivor.

2

Blanda i de övriga ingredienserna och rör om väl. Låt salladen stå och dra så att smakerna utvecklas ordentligt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kalte Platte
 Rostbiff
 Salamikorvar
 Kallrökt skinka
 Varmrökt skinka
 Ostskivor
 Annat gott som du gillar
Zucchinisallad
 2 st Zucchini, små fasta, skurna i tunna tunna skivor
 1 tsk Salt
 1 st Rödlök, skuren i tunna tunna skivor
 4 msk Dill, färsk, fint skuren
 1 dl Créme Fraîche

Instruktioner

Så här gör du zucchinisalladen
1

Lägg zucchinin i en skål, salta och rör om väl. Om du inte tycker det är osmakligt, gärna med händerna så att du vet att saltet är fördelat väl på alla zucchiniskivor.

2

Blanda i de övriga ingredienserna och rör om väl. Låt salladen stå och dra så att smakerna utvecklas ordentligt.

Kalte Platte & tysk zucchinisallad
Profilbild för Fett bra mat - Helena

Recept av: Fett bra mat - Helena

Visa alla recept från Fett bra mat - Helena Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida