Kanelbullar kan vara lite knepigt att få till som smakar ok. Dessa tycker jag iaf skjuter relativt nära.
Använd den sötning som du själv är ok med.
Min son som avgudar mormors kanelbullar tyckte faktiskt att dessa var helt ok.
Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.
Vispa äggen poröst med elvisp.
Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.
Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.
Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda ihop de torra ingredienserna förutom det som är till fyllningen.
Vispa äggen poröst med elvisp.
Blanda ner de torra ingredienserna och täck med en handduk. Låt allt stå och svälla i cirka 20 minuter.
Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på den. Pensla ett bakplåtspapper till och lägg ovanpå. Tryck eller kavla ut degen till lagom tjocklek. Det kan vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Ta bort det översta bakplåtspappret och smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
Rulla ihop som en rulltårta och dela i tio lika stora bitar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper på.
Pensla med lite ägg och strö lite krossade mandelspån över.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna på ett galler under en handduk.