Det här är ett recept som har snurrat lite på Facebook fram och tillbaka och jag tänkte att det kan vara värt att lägga upp här då det blev väldigt populärt, speciellt bland de som äter äggfasta inom LCHF.
Kanelbullerullar påminner väldigt mycket om kanelbullar i smaken, men man ska inte vara rädd för själva smörsmaken. Fast, smör är ju gott! =)
Mängden kanel är väldigt individuell, så testa dig fram lite. Jag har utgått ifrån cirka 2 teskedar.
Tack till Carolina för bilden.
Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.
Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.
Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.
Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.
Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.
Skär i lagom stora bitar och njut.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.
Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.
Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.
Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.
Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.
Skär i lagom stora bitar och njut.