Det här är ett recept som har snurrat lite på Facebook fram och tillbaka och jag tänkte att det kan vara värt att lägga upp här då det blev väldigt populärt, speciellt bland de som äter äggfasta inom LCHF.
Kanelbullerullar påminner väldigt mycket om kanelbullar i smaken, men man ska inte vara rädd för själva smörsmaken. Fast, smör är ju gott! =)
Mängden kanel är väldigt individuell, så testa dig fram lite. Jag har utgått ifrån cirka 2 teskedar.
Tack till Carolina för bilden.
Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.
Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.
Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.
Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.
Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.
Skär i lagom stora bitar och njut.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Separera äggen och vispa vitan till ett fint skum.
Vänd ner äggulorna och kardemumman och blanda försiktigt.
Smeta ut på en bakplåtspappersklädd plåt ganska så tunt.
Ställ in i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 10 minuter.
Ta ut brödet ur ugnen när det är klart och låt det svalna. Smeta sedan ut smöret i ett jämnt lager på brödet och rulla ihop till en rulle.
Skär i lagom stora bitar och njut.
Hanna says:
Jag gjorde dessa för första gången ikväll. Hade ett himla sjå att lossa “degen” från bakplåtspappret, haha! Men de var, trots sitt utseende, inte alls tokiga! Ett mycket bra substitut till kanelbullar! Ska ta i lite mera sötningsmedel nästa gång!
Tack för receptet! 🙂
/Hanna
LCHF-arkivet says:
Kul att du tyckte om de!
Ulrika says:
Antar att man kan lossa denna ”rulltårtsbotten” på samma sätt som man lossar de med mjöl i. Vänd hela pappret med kaka på upp-o-ner på ett annat bakplåtspapper när det fortfarande är varmt. Pensla baksidan av det första pappret med vatten och lossa pappret undan för undan.
LCHF-arkivet says:
Ja, precis så får man göra om man har ett bakplåtspapper som inte släpper lätt.
Ingalill says:
Dom blir fasligt goda, och ändå lite godare om man använder brynt smör😋
Anna says:
Bra tilltugg efter maten om man vill ha något sött. Ej som mellanmål. Då kan man lätt äta upp allihopa 😂. Innehåller ju trots allt inte mer än en frukost.
Tror att de som har svårt att lossa dem från bakplåtspappret antingen haft bottnen för länge i ugnen eller har ett dåligt bakplåtspapper. Man kan ju för säkerhets skull smöra pappret innan man brer ut smeten…
Jag föredrar mycket mer kryddor, även kryddnejlika och ingefära för att få till pepparkakssmak. Även 1 msk Icas sötströ samt lite vaniljessence.
Tycker också det är bättre att även vispa gulorna fluffigt innan man vänder ner dem i vitorna.
Laila says:
Undrar om man kan ha kanel även i degen. Tycker inte om kardemumma.