Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanelpannacotta

Inga röster än
Kanelpannacotta

En kanelpannacotta är en superenkel och god efterrätt som passar helt perfekt till julens middagar.
I just denna pannacottan så använder vi sötning istället för vanligt socker, vilket ju säger sig själv med tanke på att den riktar sig till dom som äter lchf. Ett lite nyttigare alternativ helt enkelt som inte får barnen att “go nuts”.

Det som även är väldigt bra med en kanelpannacotta är att man kan göra den i god tid före den skall ätas och sedan behöver man bara plocka fram den och garnera med vad man nu vill ha uppe på. Förvara den bara i kylen med plast över så håller den upp till ett par dagar, men är som godast ändå samma kväll.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp grädde och sötning i en kastrull och rör om så att sötningen löses upp helt. Ta kastrullen från värmen.
  • Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i den varma grädden.
  • Tillsätt vanilj, kanel och crème fraiche. Vispa till en slät och fin smet.
  • Fördela smeten i fyra glas eller vad du nu känner för att servera ur och ställ i kylen i minst tre timmar så att kanelpannacottan får stelna.
  • Ta ut innan servering och toppa med lite bär, kanske riven choklad och pudra lite kanel över.Servera och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg