Kanelpannacotta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En kanelpannacotta är en superenkel och god efterrätt som passar helt perfekt till julens middagar. I just denna pannacottan så använder vi sötning istället för…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
kanelpannacotta Kanelpannacotta

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En kanelpannacotta är en superenkel och god efterrätt som passar helt perfekt till julens middagar.
I just denna pannacottan så använder vi sötning istället för vanligt socker, vilket ju säger sig själv med tanke på att den riktar sig till dom som äter lchf. Ett lite nyttigare alternativ helt enkelt som inte får barnen att "go nuts".

Det som även är väldigt bra med en kanelpannacotta är att man kan göra den i god tid före den skall ätas och sedan behöver man bara plocka fram den och garnera med vad man nu vill ha uppe på. Förvara den bara i kylen med plast över så håller den upp till ett par dagar, men är som godast ändå samma kväll.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1,50 st Gelatinblad
 2 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 1,50 deciliter Crème fraiche
 1 dl SötningUngefärlig mängd. Smaka av så det är lagom sött för dig.
 2 tsk Kanel, malen
ANNONS

 

Gör så här:

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp grädde och sötning i en kastrull och rör om så att sötningen löses upp helt.
Ta kastrullen från värmen.

3

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i den varma grädden.

4

Tillsätt vanilj, kanel och crème fraiche.
Vispa till en slät och fin smet.

5

Fördela smeten i fyra glas eller vad du nu känner för att servera ur och ställ i kylen i minst tre timmar så att kanelpannacottan får stelna.

6

Ta ut innan servering och toppa med lite bär, kanske riven choklad och pudra lite kanel över.

Servera och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 st Gelatinblad
 2 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 1,50 deciliter Crème fraiche
 1 dl SötningUngefärlig mängd. Smaka av så det är lagom sött för dig.
 2 tsk Kanel, malen

Instruktioner

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.

2

Koka upp grädde och sötning i en kastrull och rör om så att sötningen löses upp helt.
Ta kastrullen från värmen.

3

Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i den varma grädden.

4

Tillsätt vanilj, kanel och crème fraiche.
Vispa till en slät och fin smet.

5

Fördela smeten i fyra glas eller vad du nu känner för att servera ur och ställ i kylen i minst tre timmar så att kanelpannacottan får stelna.

6

Ta ut innan servering och toppa med lite bär, kanske riven choklad och pudra lite kanel över.

Servera och njut!

Kanelpannacotta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida