Kanongod kyckling i vin

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Kanongod kyckling i vin

Beskrivning - Information

Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som tycker om det.
Här är en variant på den klassiska rätten men med kyckling, och dessutom lite andra ingredienser än i originalet.
Men vet du, fantastiskt gott är det oavsett vad!

Recept och bild: Sockertjocken

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
 1 Gul lök
 2 Vitlöksklyftor
 1 Stor morot
 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
 300 g Champinjoner
 4 deciliter Rödvin
 1,50 msk Tamarisoja
 2 Lagerblad
 15 Steklökar
 3 deciliter Grädde
 1 msk Torkad timjan
 Salt och peppar

Gör så här:

1

Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2

Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3

Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4

Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
 1 Gul lök
 2 Vitlöksklyftor
 1 Stor morot
 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
 300 g Champinjoner
 4 deciliter Rödvin
 1,50 msk Tamarisoja
 2 Lagerblad
 15 Steklökar
 3 deciliter Grädde
 1 msk Torkad timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2

Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3

Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4

Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Kanongod kyckling i vin

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida