Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanongod kyckling i vin

3,40 av 5 röster
Kanongod kyckling i vin

Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som tycker om det.
Här är en variant på den klassiska rätten men med kyckling, och dessutom lite andra ingredienser än i originalet.
Men vet du, fantastiskt gott är det oavsett vad!

Recept och bild: Sockertjocken

Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé. Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
  • Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.
  • Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock. Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.
  • Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,40 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.