Kanongod kyckling i vin

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 14 röster - Betygsätt

Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Kanongod kyckling i vin
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska svårt att få tag i tupp och det är inte alla som tycker om det.
Här är en variant på den klassiska rätten men med kyckling, och dessutom lite andra ingredienser än i originalet.
Men vet du, fantastiskt gott är det oavsett vad!

Recept och bild: Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 Stor morot
 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
 300 g Champinjoner
 4 deciliter Rödvin
 1,50 msk Tamarisoja
 15 Steklökar
 3 deciliter Grädde
 1 msk Torkad timjan
 Salt och peppar

 

Gör så här:

1

Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2

Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3

Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4

Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Stor morot
 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
 300 g Champinjoner
 4 deciliter Rödvin
 1,50 msk Tamarisoja
 15 Steklökar
 3 deciliter Grädde
 1 msk Torkad timjan
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé.
Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra.
Ta upp och lägg åt sidan.

2

Fräs därefter lök, vitlök, morot (slantade) och stekfläsk (eller bacon) i grytan. Lägg i hackad timjan. Blanda runt och låt steka tills det fått bra med färg och fläsket (baconet) är småknaprigt.

3

Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock.
Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.

4

Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.

Kanongod kyckling i vin
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/