Kärleksmums

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 54 röster - Betygsätt

Kärleksmums, eller kokosrutor som det också heter, som är anpassade för LCHF, finns det? Absolut! Även vi som äter LCHF vill ju kunna kalasa och…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
LCHF-recept-karleksmums-kokosrutor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~
Beskrivning - Information

Kärleksmums, eller kokosrutor som det också heter, som är anpassade för LCHF, finns det? Absolut! Även vi som äter LCHF vill ju kunna kalasa och festa till det ibland. Det här bakverken är perfekta att servera på födelsedagskalas.
De innehåller varken socker eller vitt mjöl, men de är ändå precis lika goda som sina klassiska varianter. Njut!

Innehållsförteckning

  1. Ett hälsosamt LCHF-alternativ
  2. LCHF-fika med gott om fett
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Receptet på dessa kärleksmums är riktigt bra och resultatet blir fantastiskt gott! Mycket tack vare all kakao, choklad, grädde och kokos. Det är helt enkelt en vinnande kombination.

Jag snubblade över receptet på Facebook någon gång och sparade det för att testa i framtiden. Nu när jag väl har testat det så är jag så glad! Nu finns det äntligen något jag kan äta till fika när alla andra vill trycka kanelbullar och andra mjöliga bakverk.

Ett hälsosamt recept på LCHF-alternativ till kärleksmums

Det här är ett av de få LCHF-bakverken som mina vänner och bekanta som inte äter LCHF verkligen inte kan skilja från deras vanliga kost. Kärleksmumsen är nämligen mycket lika det klassiska receptet både när det gäller utseende och smak. Det här är dock LCHF-versionen!

Vetemjöl är utbytt mot mandelmjöl och kokosmjöl. Socker är utbytt mot sötningsmedel. På så sätt försvinner det farliga sockret och kolhydraterna minskar samtidigt som glutenet försvinner. De här bakverken är helt enkelt barmhärtigare mot din kropp.

Med tanke på att vi har bytt ut vetemjölet mot nyttigare alternativ, så är även dessa kärleksmums glutenfria, så har du bekanta som är glutenintoleranta så funkar dessa toppen att bjuda på!

Kärleksmums som LCHF-fika: med gott om fett

Kärleksmums är inget du ska äta var och varannan dag. På LCHF kan du äta allt – men inte alltid. Se det som ett utmärkt alternativ till fika och kalas.

Med det sagt så är det ett riktigt bra fikaalternativ! Bakverken innehåller nämligen gott om fett, vilket gör det till små fettbomber. Fettet kommer från såväl smör, grädde och kokos, det vill säga helt naturliga fettkällor. Du kommer alltså inte bara att bli nöjd och glad, utan du kommer att bli mätt också.

Faktum är att du får i dig hela 26,7 gram fett per portion när du äter dessa godbitar. Så det är bara att mumsa på!

Kärleksmums, kokosrutor, mockarutor eller snoddas?

Kärt barn med många namn! Det är samma bakverk, men alla säger olika.

Näringsvärde
Vi kikar på näringsvärdet för dessa LCHF-vänliga kärleksmums. Här finns det kanske inte fullt av vitaminer och mineraler, men gott om fett. Oavsett om du äter mat eller bakverk så är det bra att ha koll på vad du stoppar i dig.

En tabell med alla ingredienser för dessa kärleksmumsen

Receptet består utav tio portioner. Som Kostbevakningen visar så finns det 62 gram protein, 267 gram fett och 76 gram kolhydrater för hela receptet. Det innebär 7,6 gram kolhydrater per portion.

 

 

Ingredienser
Mängd10 Portioner
Kakan
 4 msk Kakao
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 2 msk Kokosmjöl
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Sötning
 3 st Ägg
Glasyr
Topping

 

 

Gör så här:
Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke.

4

Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.

5

Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.

6

Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.

7

Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.

8

Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren
9

Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.

10

Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering
11

När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan.

12

Strössla kokosflingor ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 54

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 4 msk Kakao
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 2 msk Kokosmjöl
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Sötning
 3 st Ägg
Glasyr
Topping

Instruktioner

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt. Det tar tid, så ha tålamod.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kakao i en bunke.

4

Häll grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält.

5

Häll ner mjölblandningen i äggvispet och sen grädden och smöret. Vispa om ordentligt igen.

6

Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. Fördela smeten till ett jämnt lager.

7

Grädda i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Känn med en tandpetare om den är klar. Om det inte fastnar någon smet på stickan är kakan klar.

8

Under tiden kakan står i ugnen skall vi göra glasyren.

Glasyren
9

Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i kastrullen. Ställ på låg värme.

10

Låt chokladen smälta och rör om då och då tills du har fått en jämn och fin smet.

Montering
11

När du har tagit ur kakan ur ugnen så häller du glasyren ovanpå och fördelar den jämnt över hela kakan.

12

Strössla kokosflingor ovanpå och skär upp kakan i så många bitar du tycker är lagom.

Kärleksmums
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida