Kärleksmums

Kärleksmums, eller kokosrutor som det också heter, som är anpassade för LCHF, finns det? Absolut! Även vi som äter LCHF vill ju kunna kalasa och festa till det ibland. Det här bakverken är perfekta att servera på födelsedagskalas.
De innehåller varken socker eller vitt mjöl, men de är ändå precis lika goda som sina klassiska varianter. Njut!

Innehållsförteckning

  1. Ett hälsosamt LCHF-alternativ
  2. LCHF-fika med gott om fett
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
[annons_blogg]

Receptet på dessa kärleksmums är riktigt bra och resultatet blir fantastiskt gott! Mycket tack vare all kakao, choklad, grädde och kokos. Det är helt enkelt en vinnande kombination.

Jag snubblade över receptet på Facebook någon gång och sparade det för att testa i framtiden. Nu när jag väl har testat det och modifierat det lite så är jag så glad! Nu finns det äntligen något jag kan äta till fika när alla andra vill trycka kanelbullar och andra mjöliga bakverk.

Kärleksmums serverat med kaffe.

Ett hälsosamt recept på LCHF-alternativ till kärleksmums

Det här är ett av de få LCHF-bakverken som mina vänner och bekanta som inte äter LCHF verkligen inte kan skilja från deras vanliga kost. Kärleksmumsen är nämligen mycket lika det klassiska receptet både när det gäller utseende och smak. Det här är dock LCHF-versionen!

Vetemjöl är utbytt mot mandelmjöl och kokosmjöl. Socker är utbytt mot sötningsmedel. På så sätt försvinner det farliga sockret och kolhydraterna minskar samtidigt som glutenet försvinner. De här bakverken är helt enkelt barmhärtigare mot din kropp.

Med tanke på att vi har bytt ut vetemjölet mot nyttigare alternativ, så är även dessa kärleksmums glutenfria, så har du bekanta som är glutenintoleranta så funkar dessa toppen att bjuda på!

[annons_blogg]

Kärleksmums som LCHF-fika: med gott om fett

Kärleksmums är inget du ska äta var och varannan dag. På LCHF kan du äta allt – men inte alltid. Se det som ett utmärkt alternativ till fika och kalas.

Med det sagt så är det ett riktigt bra fikaalternativ! Bakverken innehåller nämligen gott om fett, vilket gör det till små fettbomber. Fettet kommer från såväl smör, grädde och kokos, det vill säga helt naturliga fettkällor. Du kommer alltså inte bara att bli nöjd och glad, utan du kommer att bli mätt också.

Faktum är att du får i dig hela 26,7 gram fett per portion när du äter dessa godbitar. Så det är bara att mumsa på!

Kärleksmums, kokosrutor, mockarutor eller snoddas?

Kärt barn med många namn! Det är samma bakverk, men alla säger olika.

Näringsvärde
Vi kikar på näringsvärdet för dessa LCHF-vänliga kärleksmums. Här finns det kanske inte fullt av vitaminer och mineraler, men gott om fett. Oavsett om du äter mat eller bakverk så är det bra att ha koll på vad du stoppar i dig.

En tabell med alla ingredienser för dessa kärleksmumsen

Receptet består utav tio portioner. Som Kostbevakningen visar så finns det 62 gram protein, 267 gram fett och 76 gram kolhydrater för hela receptet. Det innebär 7,6 gram kolhydrater per portion.