Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 6 röster - Betygsätt

Utan mandelmjöl. Sockerfri. När man är sugen på nåt gott, och vill lyxa till de lite extra.

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad
ANNONS
c844680f3e63237e1d813c926a1608a0?s=96&d=mm&r=gSkapareEmmalFörberedelse20 minTillagning50 minTotalt1 tim 10 min

Beskrivning - Information

Utan mandelmjöl. Sockerfri. När man är sugen på nåt gott, och vill lyxa till de lite extra.

ANNONS

Ingredienser

Mängd20 Portioner
Kakan
 75 g Smör
 4 msk Kakao
 3 msk Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 3 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 3 st Ägg
 1 dl Grädde
Glasyr
 1 dl Grädde
 2-3 msk Kallt kaffe (valfritt)
Topping
 2 deciliter Riven kokos
ANNONS

Gör så här:

Gör såhär
1

Sätt ugnen på 175grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt å fluffigt.

3

Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.

4

Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.

5

Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.

6

Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar.
Ta ut den ur formen och låt svalna helt.

7

Du kan nu göra glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.

8

Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.

9

Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 75 g Smör
 4 msk Kakao
 3 msk Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 3 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 3 st Ägg
 1 dl Grädde
Glasyr
 1 dl Grädde
 2-3 msk Kallt kaffe (valfritt)
Topping
 2 deciliter Riven kokos

Instruktioner

Gör såhär
1

Sätt ugnen på 175grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt å fluffigt.

3

Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.

4

Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.

5

Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.

6

Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar.
Ta ut den ur formen och låt svalna helt.

7

Du kan nu göra glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.

8

Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.

9

Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.

Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad
ANNONS

Kommentarer

  • Gjorde dessa för första gången idag och hoppades med tanke på alla steg och ingridienser att de skulle vara goda och de skulle slippa åka i soporna.
    Vilken TUR, de va MUMS

    • Vad kul att höra! 😀 Går även att ta smaksatt choklad till glasyren å he i smeten. Ha själv testat med 70% Choklad med apelsin smak, de blev också gott! 😀

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida