Utan mandelmjöl. Sockerfri. När man är sugen på nåt gott, och vill lyxa till de lite extra.
Om du är sugen på en helt vanlig klassisk kärleksmums som är helt anpassad för lchf, ska du spana in detta receptet: Kärleksmums
Sätt ugnen på 175grader.
Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.
Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.
Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar.
Ta ut den ur formen och låt svalna helt.
Du kan nu göra glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.
Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.
Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175grader.
Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.
Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.
Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar.
Ta ut den ur formen och låt svalna helt.
Du kan nu göra glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.
Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.
Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.
Ellinor says:
Gjorde dessa för första gången idag och hoppades med tanke på alla steg och ingridienser att de skulle vara goda och de skulle slippa åka i soporna.
Vilken TUR, de va MUMS
Emmal says:
Vad kul att höra! 😀 Går även att ta smaksatt choklad till glasyren å he i smeten. Ha själv testat med 70% Choklad med apelsin smak, de blev också gott! 😀