Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad

4,43 av 7 röster
Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad

Utan mandelmjöl. Sockerfri. När man är sugen på nåt gott, och vill lyxa till de lite extra.

Om du är sugen på en helt vanlig klassisk kärleksmums som är helt anpassad för lchf, ska du spana in detta receptet: Kärleksmums

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 20
Författare: Emmal

Ingredienser

Kakan

Glasyr

  • 100 g Choklad 70% -90% beroende på vad man känner för
  • 1 dl Grädde
  • 2-3 msk Kallt kaffe (valfritt)

Topping

Instruktioner

Gör såhär

  • Sätt ugnen på 175grader.
  • Vispa ägg och sötning pösigt å fluffigt.
  • Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
  • Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.
  • Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.
  • Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar. Ta ut den ur formen och låt svalna helt.
  • Du kan nu göra glasyren. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.
  • Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.
  • Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,43 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg