Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Utan mandelmjöl. Sockerfri. När man är sugen på nåt gott, och vill lyxa till de lite extra. Om du är sugen på en helt vanlig…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad
ANNONS
Profilbild för EmmalSkapareEmmalFörberedelse20 minTillagning50 minTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Utan mandelmjöl. Sockerfri. När man är sugen på nåt gott, och vill lyxa till de lite extra.

Om du är sugen på en helt vanlig klassisk kärleksmums som är helt anpassad för lchf, ska du spana in detta receptet: Kärleksmums

 

Ingredienser

Mängd20 Portioner
Kakan
 75 g Smör
 4 msk Kakao
 3 msk Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 3 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 3 st Ägg
 1 dl Grädde
Glasyr
 1 dl Grädde
 2-3 msk Kallt kaffe (valfritt)
Topping
 2 deciliter Riven kokos

 

Gör så här:

Gör såhär
1

Sätt ugnen på 175grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt å fluffigt.

3

Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.

4

Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.

5

Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.

6

Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar.
Ta ut den ur formen och låt svalna helt.

7

Du kan nu göra glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.

8

Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.

9

Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 75 g Smör
 4 msk Kakao
 3 msk Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Bakpulver
 3 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 3 st Ägg
 1 dl Grädde
Glasyr
 1 dl Grädde
 2-3 msk Kallt kaffe (valfritt)
Topping
 2 deciliter Riven kokos

Instruktioner

Gör såhär
1

Sätt ugnen på 175grader.

2

Vispa ägg och sötning pösigt å fluffigt.

3

Blanda pofiber, kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver i en skål.

4

Smält smöret tillsammans med 1dl grädde.

5

Häll ner mjöl/kakoblandningen i äggfluffet och blanda i grädde/smöret och vispa ihop till en fin å jämn smet.

6

Häll ut i en ugnsform, jag har klätt en form med bakplåtspapper. Grädda ca 15-30min beroende på tjocklek. Känn med en gaffel och om de inte fastnar något är den klar.
Ta ut den ur formen och låt svalna helt.

7

Du kan nu göra glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg de i en kastrull. Häll i 1dl grädde och värm försiktigt upp å rör om tills du fått en jämn fin smet.

8

Nu smular du sönder kakan och blandar i glasyren och rullar till bollar. Jag måtta med 1msk och rullade till bollar. Sen in i frysen 30 ca min.

9

Smält 150g choklad i mikro, låt svalna lite. Ta en tandpetare och stoppa i en boll, rulla i choklad, strö lite kokos över/runt om. Ta hjälp av en sked för att lossa bollen om den sitter fast och strö på lite mer kokos om det blir ett hål.

Kärleksmumsbollar doppade i mörkchoklad

Kommentarer

  • Gjorde dessa för första gången idag och hoppades med tanke på alla steg och ingridienser att de skulle vara goda och de skulle slippa åka i soporna.
    Vilken TUR, de va MUMS

    • Vad kul att höra! 😀 Går även att ta smaksatt choklad till glasyren å he i smeten. Ha själv testat med 70% Choklad med apelsin smak, de blev också gott! 😀

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida