Kassler är otroligt användbart och framförallt i en gratäng och då kommer denna kassler och broccoligratängen till pass riktigt bra.
Den kräver inte alls mycket jobb och funkar toppen att äta till både lunch och middag, men även som matlåda om det nu blir några rester över.
Recept och bild: Alla Goda Ting
Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.
Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)
Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.
Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.
Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.
Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.
Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.
Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)
Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.
Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.
Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.
Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.
Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.
Ta ut och servera direkt.
Jan Forss says:
Det låter gott, men kan man använda frusen broccoli och lägga i dom frusna?
LCHF-arkivet says:
Ja, det borde funka. Risken är att det blir rätt så blött med tanke på att det är ganska mycket vätska i frusen broccoli.
Åke Carijn says:
Super gott ut älskar casler
Sonja Maans says:
Varför ska rätten kokas och stekas i så många omgångar? Jag brukar hälla allt i ugnsformen där allt får puttra klart. Är kasslern rå eller tillagad?
Ella says:
Jag använder djupfryst broccoli som jag tinat och kramat ur vätskan ur