Kassler och broccoligratäng
17
Innehåll
Kassler är otroligt användbart och framförallt i en gratäng och då kommer denna kassler och broccoligratängen till pass riktigt bra.
Den kräver inte alls mycket jobb och funkar toppen att äta till både lunch och middag, men även som matlåda om det nu blir några rester över.
Recept och bild: Alla Goda Ting
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
- Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.
- Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)
- Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.
- Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.
- Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.
- Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.
- Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Enkel att laga och väääldigt god.
Suverän