Kassler och broccoligratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 9 röster - Betygsätt

Kassler är otroligt användbart och framförallt i en gratäng och då kommer denna kassler och broccoligratängen till pass riktigt bra. Den kräver inte alls mycket…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Kassler och broccoligratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Kassler är otroligt användbart och framförallt i en gratäng och då kommer denna kassler och broccoligratängen till pass riktigt bra.

Den kräver inte alls mycket jobb och funkar toppen att äta till både lunch och middag, men även som matlåda om det nu blir några rester över.

Recept och bild: Alla Goda Ting

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Färsk broccoli
 500 g Kassler
 2 deciliter Smetana
 3 deciliter Grädde
 2 deciliter Riven ost
 Riven ost att toppa med.
 Smör att steka i.

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).

2

Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.

3

Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)

4

Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.

Kassler och broccoligratäng

5

Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.

6

Fräs lök och kassler i lite smör.

7

Tillsätt grädde och smetana.
Smaksätt med lite örtsalt och peppar.
Låt allt koka upp och sänk värmen så att såsen får puttra i cirka 5 minuter.

8

Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.

9

Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.

Kassler och broccoligratäng

10

Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.

11

Ta ut och servera direkt.

Kassler och broccoligratäng

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Färsk broccoli
 500 g Kassler
 2 deciliter Smetana
 3 deciliter Grädde
 2 deciliter Riven ost
 Riven ost att toppa med.
 Smör att steka i.

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).

2

Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.

3

Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)

4

Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.

Kassler och broccoligratäng

5

Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.

6

Fräs lök och kassler i lite smör.

7

Tillsätt grädde och smetana.
Smaksätt med lite örtsalt och peppar.
Låt allt koka upp och sänk värmen så att såsen får puttra i cirka 5 minuter.

8

Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.

9

Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.

Kassler och broccoligratäng

10

Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.

11

Ta ut och servera direkt.

Kassler och broccoligratäng

Kassler och broccoligratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida