Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kassler och broccoligratäng

4,70 av 13 röster
Kassler och broccoligratäng

Kassler är otroligt användbart och framförallt i en gratäng och då kommer denna kassler och broccoligratängen till pass riktigt bra.

Den kräver inte alls mycket jobb och funkar toppen att äta till både lunch och middag, men även som matlåda om det nu blir några rester över.

Recept och bild: Alla Goda Ting

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
  • Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.
  • Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)
  • Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.
    Kassler och broccoligratäng
  • Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.
  • Fräs lök och kassler i lite smör.
  • Tillsätt grädde och smetana. Smaksätt med lite örtsalt och peppar. Låt allt koka upp och sänk värmen så att såsen får puttra i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.
  • Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.
    Kassler och broccoligratäng
  • Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.
  • Ta ut och servera direkt.
    Kassler och broccoligratäng
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Kassler och broccoligratäng”

4,70 from 13 votes (11 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg