Beskrivning - Information
En kassler och grönsaksgratäng kan man variera otroligt mycket. Det går att byta ut grönsakerna, kryddningen och smaksätta med t ex fetaost, oliver, basilika. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.
Just den här gången valde jag att använda mig av kålrot, palsternacka och morot när det gäller rotfrukterna. Du kan själv välja vad du tycker är godast eller som innehåller minst kolhydrater.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2x2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.
Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.
Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.
Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.
Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.
Ta ut och servera!
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2x2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.
Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.
Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.
Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.
Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.
Ta ut och servera!