Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kassler och grönsaksgratäng

3,78 av 22 röster
Kassler och grönsaksgratäng

En kassler och grönsaksgratäng kan man variera otroligt mycket. Det går att byta ut grönsakerna, kryddningen och smaksätta med t ex fetaost, oliver, basilika. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.
Just den här gången valde jag att använda mig av kålrot, palsternacka och morot när det gäller rotfrukterna. Du kan själv välja vad du tycker är godast eller som innehåller minst kolhydrater.

Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2×2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.
  • Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.
  • Häll på grädde, smetana och färskost. Tillsätt timjan, salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
  • Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.
  • Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.
  • Tillsätt kassler, broccoli och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.
  • Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.
  • Ta ut och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Kassler och grönsaksgratäng”

  1. 5 stars
    Alltså vilken god gratäng, gjorde efter receptet men uteslöt kasslern, grillade fläskfilé till detta. Tack för detta receptet.

3,78 from 22 votes (21 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg