Kassler och grönsaksgratäng
9
Innehåll
En kassler och grönsaksgratäng kan man variera
otroligt mycket. Det går att byta ut grönsakerna, kryddningen och
smaksätta med t ex fetaost, oliver, basilika. Det är egentligen
bara fantasin som sätter stopp.
Just den här gången valde jag att använda mig av kålrot,
palsternacka och morot när det gäller rotfrukterna. Du kan själv
välja vad du tycker är godast eller som innehåller minst
kolhydrater.
Total tid:
50 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Skala och tärna rotfrukterna i cirka 2×2 cm stora tärningar. Strimla purjolök och lök, samt skiva vitlöken.
- Fräs rotfrukterna och löken i lite smör i cirka fem minuter.
- Låt sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast.
- Strimla kasslern och skär ner broccolin i mindre buketter.
- Häll upp i en ugnsfast form och toppa med riven ost.
- Ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 20-30 minuter. Grönsakerna skall vara mjuka och gratängen skall ha fått fin färg.
- Ta ut och servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Alltså vilken god gratäng, gjorde efter receptet men uteslöt kasslern, grillade fläskfilé till detta. Tack för detta receptet.