Kasslergryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 35 röster - Betygsätt

En enkel kasslergryta smakar lika gott i matlådan som direkt från spisen. Det är därför ett av mina favoritrecept när jag vill slänga ihop något…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Kasslergryta
ANNONS
cooked_user_7892SkapareWendaliaFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En enkel kasslergryta smakar lika gott i matlådan som direkt från spisen. Det är därför ett av mina favoritrecept när jag vill slänga ihop något krämigt som inte kräver allt för lång tillagningstid. De flesta brukar ha en bit kassler i frysen, så det här receptet är perfekt att ha till hands.

Innehållsförteckning

  1. Förgyll kasslern med goda grönsaker
  2. Grädde eller crème fraiche?
  3. Vad ska jag servera till grytan?
  4. Näringsvärde
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

Kasslergrytan tar bara 30 minuter, och snart börjar dofter av tamarisoja, sambal oelek och champinjoner att stiga från grytan. Mums!

Förgyll kasslergrytan med goda grönsaker

De flesta i min familj tycker om kasslergryta, stora som små. Det här är verkligen en rätt som du kan experimentera med för att ta fram nya smakkombinationer. Du kan helt enkelt slänga i det som finns hemma i kyl och frys just nu.

Det här receptet innehåller dock min favoritkombination. Med champinjoner, rödlök och babyspenat får du både god smak och nyttiga näringsämnen. Smaksättningen består utav sambal oelek, persilja och soja. Något så enkelt som kassler kan lätt lyxas till med goda ingredienser.

Testa mer spännande smakkombinationer av kasslergryta

Vill du gärna använda mitt recept som grund och själv experimentera lite i köket med det som finns hemma i kylen? Varför då inte testa en kombination av purjolök, vitlök, chili och tomat. Du kan även ha i paprika och zucchini om du vill smyga in ännu mer grönsaker i maträtten.

Grädde eller crème fraiche?

Alla såser blir godare med crème fraiche eller grädde i. Speciellt på LCHF där du också får mycket nyttigt fett. I just den här kasslergrytan rekommenderar jag crème fraiche.

Medan grädde ger en rund smak så ger crème fraiche en syrligare, lättare smak. Det passar helt enkelt bättre tillsammans med alla övriga ingredienser.

Har du bara grädde hemma i kylskåpet så kan du givetvis använda det, men smaksensationen blir då annorlunda. Såsen blir helt enkelt fetare.

Ett annat alternativ till crème fraiche, det är den lite fetare smetanan, som ändå har den syrliga smaken som crème fraiche har.

Vad ska jag servera till kasslergrytan?

Den stora frågan är givetvis vad du ska servera till din goda gryta. Eftersom den inte innehåller så många kolhydrater per portion så kan du välja några goda grönsaker att servera till.

Det klassiska är att servera grytan till blomkålsris. Det är ett simpelt LCHF-tillbehör som du snabbt tillagar medan grytan puttrar på spisen. Om du vill göra det ännu enklare så finns det färdigt blomkålsris att köpa i de flesta välsorterade matbutiker. Du hittar det både i kyldisken och i frysdisken.

Du kan också servera kokt blomkål eller kokt broccoli till grytan. Ta helt enkelt den grönsak som du tycker bäst om.

Näringsvärde

Med hjälp av Kostbevakningen kan vi enkelt räkna ut hur mycket protein, fett och kolhydrater ett recept innehåller. Just denna kasslergryta innehåller 40 gram kolhydrater, vilket blir knappa 7 kolhydrater per portion.

En tabell med alla ingredienser och dess näringsvärden för denna kasslergryta.

Receptet innehåller även gott om protein och fett, vilket skapar en väl sammansatt rätt. Du får straxt över 33 gram fett och straxt under 31 gram protein per portion. Mer än väl godkänt för LCHF alltså!

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 800 g Kassler
 1 st Rödlök
 100 g Champinjoner
 80 g Babyspenat
 5 deciliter Crème fraiche Eller smetana.
 1 msk Tamarisoja
 2 - 4 msk Sambal oelekTa mindre om du inte är ett stort fan av stark mat.
 2 msk Persilja, hackad

 

Gör så här:

1

Skär kassler, rödlöken och champinjonera i bitar.
Stek till rödlöken är mjuk.

2

Häll i creme fraiche, sambal oelek (går att ha i mindre om man inte vill ha så starkt), babyspenat, soja och peppar efter smak. Sänk temperaturen på spisen.
Låt den stå och små puttra i 15-20min.

3

Blanda ner persiljan och servera med t ex en god sallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Kassler
 1 st Rödlök
 100 g Champinjoner
 80 g Babyspenat
 5 deciliter Crème fraiche Eller smetana.
 1 msk Tamarisoja
 2 - 4 msk Sambal oelekTa mindre om du inte är ett stort fan av stark mat.
 2 msk Persilja, hackad

Instruktioner

1

Skär kassler, rödlöken och champinjonera i bitar.
Stek till rödlöken är mjuk.

2

Häll i creme fraiche, sambal oelek (går att ha i mindre om man inte vill ha så starkt), babyspenat, soja och peppar efter smak. Sänk temperaturen på spisen.
Låt den stå och små puttra i 15-20min.

3

Blanda ner persiljan och servera med t ex en god sallad.

Kasslergryta

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida