Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kebabkrydda

Inga röster än
Kebabkrydda

Kebabkrydda är en väldigt god och smakrik krydda. Den är en viktig ingrediens i många olika rätter, från klassisk kebab till grytor och marinader. Men vad är egentligen kebabkrydda? I det här inlägget kommer vi att titta närmare på innehållet, ursprunget och annan intressant fakta om denna populära krydda.

Innehåll i kebabkrydda

Kebabkrydda består av en blandning av olika kryddor och örter som tillsammans ger den unika smaken. De vanligaste ingredienserna i kebabkrydda är paprika, spiskummin, vitlök, koriander, oregano och chilipeppar. Det kan också finnas andra kryddor som t.ex. cayennepeppar eller timjan, beroende på tillverkaren och receptet.

I mitt recept, så är det inte tillsatt något salt. Om det är så att du har tänkt att använda din kebabkrydda som en typ av rub, så kan du tillsätta cirka 2 msk salt i receptet.

Men, om du ska göra till exempel falukorvskebab där falukorven redan i sig är salt, så behövs inte saltet i kryddan.

Kebabkryddans ursprung

Kebabkrydda härstammar från Mellanöstern, där kebab är en mycket populär maträtt. Det finns olika variationer av kebabkrydda, beroende på vilket land eller region den kommer ifrån. I Turkiet, där kebab härstammar från, använder man oftast bara salt och peppar för att smaksätta köttet. Men i många andra länder har man utvecklat mer komplexa kryddblandningar, där kebabkrydda är en av de vanligaste.

Användningsområden

Kebabkrydda kan användas på många olika sätt. Den är naturligtvis en viktig ingrediens i kebab, men den kan också användas för att smaksätta andra kötträtter som t.ex. kyckling, nötkött eller lamm. Kebabkrydda passar också bra i grytor och soppor, eller som smaksättning till dressingar och marinader.

Sammanfattning

Kebabkrydda är en populär krydda som används för att smaksätta kött, grytor och andra rätter. Den innehåller en blandning av olika kryddor och örter, och härstammar från Mellanöstern. Kebabkrydda är en viktig ingrediens i kebab, men kan också användas på många andra sätt.

Total tid: 3 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop alla kryddorna i en skål.Förvara i en burk med lock.
  • Detta receptet ger strax över 1 dl färdig kebabkrydda.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg