Kebabkrydda

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Kebabkrydda är en väldigt god och smakrik krydda. Den är en viktig ingrediens i många olika rätter, från klassisk kebab till grytor och marinader. Men…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kebabkrydda | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse1 minTillagning2 minTotalt3 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kebabkrydda är en väldigt god och smakrik krydda. Den är en viktig ingrediens i många olika rätter, från klassisk kebab till grytor och marinader. Men vad är egentligen kebabkrydda? I det här inlägget kommer vi att titta närmare på innehållet, ursprunget och annan intressant fakta om denna populära krydda.

Innehåll i kebabkrydda

Kebabkrydda består av en blandning av olika kryddor och örter som tillsammans ger den unika smaken. De vanligaste ingredienserna i kebabkrydda är paprika, spiskummin, vitlök, koriander, oregano och chilipeppar. Det kan också finnas andra kryddor som t.ex. cayennepeppar eller timjan, beroende på tillverkaren och receptet.

I mitt recept, så är det inte tillsatt något salt. Om det är så att du har tänkt att använda din kebabkrydda som en typ av rub, så kan du tillsätta cirka 2 msk salt i receptet.

Men, om du ska göra till exempel falukorvskebab där falukorven redan i sig är salt, så behövs inte saltet i kryddan.

Kebabkryddans ursprung

Kebabkrydda härstammar från Mellanöstern, där kebab är en mycket populär maträtt. Det finns olika variationer av kebabkrydda, beroende på vilket land eller region den kommer ifrån. I Turkiet, där kebab härstammar från, använder man oftast bara salt och peppar för att smaksätta köttet. Men i många andra länder har man utvecklat mer komplexa kryddblandningar, där kebabkrydda är en av de vanligaste.

Användningsområden

Kebabkrydda kan användas på många olika sätt. Den är naturligtvis en viktig ingrediens i kebab, men den kan också användas för att smaksätta andra kötträtter som t.ex. kyckling, nötkött eller lamm. Kebabkrydda passar också bra i grytor och soppor, eller som smaksättning till dressingar och marinader.

Sammanfattning

Kebabkrydda är en populär krydda som används för att smaksätta kött, grytor och andra rätter. Den innehåller en blandning av olika kryddor och örter, och härstammar från Mellanöstern. Kebabkrydda är en viktig ingrediens i kebab, men kan också användas på många andra sätt.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 msk Spiskummin, malen
 1 tsk Svartpeppar, malen
 1 tsk Gurkmeja
 0,50 tsk Kanel, malen
 1 msk Oregano, torkad
 2 tsk Chilipulver

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla kryddorna i en skål.

Förvara i en burk med lock.

2

Detta receptet ger strax över 1 dl färdig kebabkrydda.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 msk Spiskummin, malen
 1 tsk Svartpeppar, malen
 1 tsk Gurkmeja
 0,50 tsk Kanel, malen
 1 msk Oregano, torkad
 2 tsk Chilipulver

Instruktioner

1

Blanda ihop alla kryddorna i en skål.

Förvara i en burk med lock.

2

Detta receptet ger strax över 1 dl färdig kebabkrydda.

Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida