Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Keso a’la Malta

5 av 1 röst
Keso a’la Malta

Många vill väldigt gärna ha ris a’la Malta på julen men det funkar ju inte när man äter LCHF. Dock så finns det ett alternativ och det är att göra Keso a’la Malta istället.

Det smakar hur gott som helst och funkar jättebra som substitut.

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
Vaniljpulver (ekologiskt)
Björksocker

Om du vill ha den lite sötare kan du tillsätta lite sötningsmedel, t ex björksocker.

Servera gärna med lite hemlagad Drottningsås.

Recept: Birgitta Höglund
Bild: Mikael Eriksson

Total tid: 7 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.
  • Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.
  • Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.
  • Vänd ner kesoröran i grädden.
  • Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.
  • Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Keso a’la Malta”

  1. 5 stars
    Ska absolut prova, låter så gott. Köper sällan keso men får nog börja. Har alltid grekisk yoghurt hemma som jag inte alltid vet vad jag ska göra med. Blandar med bär oftast.

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg