Keso a’la Malta

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Många vill väldigt gärna ha ris a'la Malta på julen men det funkar ju inte när man äter LCHF. Dock så finns det ett alternativ…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Keso a’la Malta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning2 minTotalt7 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Många vill väldigt gärna ha ris a'la Malta på julen men det funkar ju inte när man äter LCHF. Dock så finns det ett alternativ och det är att göra Keso a'la Malta istället.

Det smakar hur gott som helst och funkar jättebra som substitut.

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Vaniljpulver (ekologiskt)
- Björksocker

Om du vill ha den lite sötare kan du tillsätta lite sötningsmedel, t ex björksocker.

Servera gärna med lite hemlagad Drottningsås.

Recept: Birgitta Höglund
Bild: Mikael Eriksson

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner

 

Gör så här:

1

Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

2

Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

3

Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

4

Vänd ner kesoröran i grädden.

5

Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

6

Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.

2

Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.

3

Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.

4

Vänd ner kesoröran i grädden.

5

Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.

6

Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.

Keso a’la Malta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida