Detta är ett riktigt lättbakat och gott kesobröd med hasselnötter och chiafrön.
Det tar inte mycket mer än cirka 30 minuter att göra och funkar ju därför perfekt till frukost på helgen, för det är inte mycket som slår nybakat med massor av gott pålägg på under helgen.
Recept och bild: Alla goda ting
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa ihop ägg och keso till en slät smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda ihop äggsmet, de torra ingredienserna och kokosfettet.
Rör ihop det till en jämn smet/deg.
Lägg ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt/form.
Platta ut den med fuktiga händer så den är cirka 1-1½ cm tjock.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Skär sedan i cirka 6-8 bitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa ihop ägg och keso till en slät smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda ihop äggsmet, de torra ingredienserna och kokosfettet.
Rör ihop det till en jämn smet/deg.
Lägg ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt/form.
Platta ut den med fuktiga händer så den är cirka 1-1½ cm tjock.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Skär sedan i cirka 6-8 bitar.