Kesobröd med rosmarin och vitlök

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Kesobröd är ett av de godare bröden jag tycker om när det gäller LCHF. Det är lätt att baka, gott och saftigt. För att variera…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Kesobröd med rosmarin och vitlök
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning13 minTotalt23 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Kesobröd är ett av de godare bröden jag tycker om när det gäller LCHF. Det är lätt att baka, gott och saftigt.

För att variera sig lite så brukar jag hitta på lite olika typer av smaksättningar som man kan ha i och den här gången så testade jag att ha i rosmarin och vitlök, vilket blev riktigt gott.

Det här LCHF-receptet ger en vanlig ugnsplåt och den kan man dela upp i cirka 20 fyrkanter.

Man kan utan problem frysa in det här brödet med.

Jag har utgått ifrån originalet av kesobröd för att skapa detta receptet.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.

4

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

5

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

6

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

7

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.

4

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

5

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

6

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

7

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Kesobröd med rosmarin och vitlök
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida