Kesobröd med solrosfrön och timjan
1
Innehåll
Det här är ett LCHF-recept som är en variant på det här kesobrödet. Den här gången testade jag att ha i lite färsk timjan och sesamfrön som garnering på toppen.
Det är ett saftigt, gott och snabb-bakat lchf-bröd. Funkar perfekt att baka till frukost och inga problem att frysa in det heller.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 16
Ingredienser
- 250 g Keso
- 6 st ägg
- 8 msk Mandelmjöl
- 6 msk Kokosmjöl
- 4 tsk Bakpulver
- 2 msk Olivolja
- 0,5 tsk salt
- 4 msk Solroskärnor
- 3 msk Sesamfrön
- 2 tsk Timjan
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
- Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
- Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
- När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!