Kesobröd med solrosfrön och timjan

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept som är en variant på det här kesobrödet. Den här gången testade jag att ha i lite färsk timjan och…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Kesobröd med solrosfrön och timjan
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept som är en variant på det här kesobrödet. Den här gången testade jag att ha i lite färsk timjan och sesamfrön som garnering på toppen.

Det är ett saftigt, gott och snabb-bakat lchf-bröd. Funkar perfekt att baka till frukost och inga problem att frysa in det heller.

 

Ingredienser

Mängd16 Portioner
 250 g Keso
 6 st Ägg
 8 msk Mandelmjöl
 6 msk Kokosmjöl
 4 tsk Bakpulver
 2 msk Olivolja
 0,50 tsk Salt
 3 msk Sesamfrön
 2 tsk Timjan

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner timjan.

4

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

5

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

6

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

7

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Keso
 6 st Ägg
 8 msk Mandelmjöl
 6 msk Kokosmjöl
 4 tsk Bakpulver
 2 msk Olivolja
 0,50 tsk Salt
 3 msk Sesamfrön
 2 tsk Timjan

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner timjan.

4

Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.

5

Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.

6

Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.

7

När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.

Kesobröd med solrosfrön och timjan
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida