Kesobröd med solroskärnor

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 27 röster - Betygsätt

Tycker du om att äta en bit bröd på morgonen till en varm kopp kaffe? Detta LCHF-vänliga kesobröd är otroligt gott på morgonen, gärna när…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Kesobröd med solrosfrön
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning13 minTotalt23 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Tycker du om att äta en bit bröd på morgonen till en varm kopp kaffe? Detta LCHF-vänliga kesobröd är otroligt gott på morgonen, gärna när det är nybakat. Degen innehåller solrosfrön som ger lite extra tuggmotstånd och med goda pålägg får du en komplett frukost för såväl vardag som helg.

Innehållsförteckning

  1. LCHF bröd med goda pålägg
  2. När kan jag äta brödet?
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Det här är ursprungligen ett recept jag hittade hos 56-kilo, men jag har modifierat det lite för att passa min smak. Jag har till exempel tillsatt frön i receptet för att ge dig ett matigare bröd som är gott att tugga på. Jag hoppas att även du kommer att tycka om det!

LCHF kesobröd med goda pålägg

Om du äter LCHF så är kesobröd ett riktigt bra alternativ mot vanliga brödsorter som är baserade på vetemjöl. Det här brödet är helt fritt från såväl gluten som vete och innehåller istället mandelmjöl och kokosmjöl. Det ger inte bara färre kolhydrater per portion utan även ett bröd som är snällare mot din mage.

Eftersom receptet innehåller gott om såväl ägg som keso får du i dig både protein och fett. Det blir en bra och stabil grund att stå på för resten av dagen.

Servera kesobrödet med dina favoritpålägg. Kanske vill du ha en skiva Goudaost och skinka på, eller varför inte hemmagjord leverpastej och gurka? Det mesta blir gott och glöm för all del inte en rejäl smörklick på mackan!

När kan jag äta kesobrödet?

Det goda kesobrödet passar perfekt när som helst under dagen. Jag föredrar att äta det till frukost eller som mellanmål, men det smakar minst lika gott som en kvällsmacka eller på buffébordet.

Om du brukade äta scones eller tekakor innan du gick över till en LCHF-kost så kommer du verkligen att uppskatta det här kolhydratssnåla alternativet.

Det allra godaste är att äta brödet direkt när det är nybakat, men det går även bra att spara. Om du gör en stor sats så kan du lägga brödet i frysen. Efter ett varv i brödrosten blir det både varmt, frasigt och gott!

Näringsvärden för kesobröd

Något jag och många andra uppskattar med kesobröd är att det är enkelt att baka. Det tar inte många minuter att gå från lösa ingredienser till färdigt bröd. Det här är därför ett perfekt bröd att slänga ihop på morgonen, speciellt på helgen.

Receptet räcker till fyra till sex portioner och innehåller enligt Kostbevakningens beräkning 21 gram kolhydrater. Det blir runt 3-5 kolhydrater per portion.

Tabell med ingredienser och näringsvärden för detta kesobrödet.

Du får även i dig runt 18 gram fett per portion, vilket inte är hel fel med tanke på att det är en bit bröd. På så sätt kan du enkelt få en mer välbalanserad LCHF-frukost. Den höga fetthalten kommer bland annat från olivoljan, ägget och mandelmjölet.

Om du dessutom brer på bra med smör på ditt kesobröd och gott pålägg som skinka och ost, så får du ännu mer mättande fett. Helt perfekt till LCHF-frukost.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 125 g Keso
 3 st Ägg
 4 msk Mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 2 msk Vallmofrön (blå)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

4

Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

5

Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

6

Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

7

När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 27

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 125 g Keso
 3 st Ägg
 4 msk Mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Olivolja
 1 nypa Salt
 2 msk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

4

Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

5

Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

6

Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

7

När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Kesobröd med solroskärnor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida