Kesobröd med solrosfrön

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 26 röster - Betygsätt

Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak. Ett otroligt gott lchf-bröd att…

Läs mer 4 kommentarer
Kesobröd med solrosfrön
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning13 minTotalt23 min

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som jag hittade hos 56 kilo och modifierade lite så att det passade min smak.

Ett otroligt gott lchf-bröd att baka på morgonen om man vill ha nybakat till en kopp te. Jag har tillsatt lite solrosfrön för att få lite mer tuggmotstånd i brödet.

Funkar perfekt som alternativ till scones eller tekaka om du äter LCHF.

Det är jättegott att rosta dessutom.

Kategori

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 125 g Keso
 3 Ägg
 1 nypa Salt
 2 msk Vallmofrön (blå)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

4

Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

5

Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

6

Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

7

När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 26

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 125 g Keso
 3 Ägg
 1 nypa Salt
 2 msk Vallmofrön (blå)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop samtliga torra ingredienser förutom vallmofröna i en bunke.

3

Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.

4

Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig. Behöver inte jobba det speciellt hårt, utan bara så allt blandar sig.

5

Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.

6

Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn.

7

När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Kesobröd med solrosfrön

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida