Hoppa till innehåll
Open navigation

Kesogröt

5 av 2 röster
Sparat av: st
Kesogröt

Kesogröt är en otroligt enkel och god lchf-gröt som påminner lite om en risgrynsgröt, men utan en massa ris och kolhydrater.
Detta är istället en väldigt proteinrik gröt med en del fett som kommer att hålla dig mätt ett bra tag.

Receptet kommer från Martina Engdahl

Total tid: 8 minuter
Portioner: 1
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ihop keso, ägg och grädde i en egen skål. Du behöver inte vispa jättemycket, men det ska blandas.
  • Tillsätt kesoblandningen till det smälta smöret och rör ihop.
  • Värm försiktigt upp gröten till lagom värme under omrörning.Tänk på att inte värma upp det för snabbt och absolut inte för varmt heller, då kommer äggen att koagulera och du får äggröra.
  • Häll upp den varma gröten i en skål och toppa med kanel och kanske en liten klick smör som får smälta.Om du vill kan du hälla på lite extra grädde.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg