Kesogröt

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Kesogröt är en otroligt enkel och god lchf-gröt som påminner lite om en risgrynsgröt, men utan en massa ris och kolhydrater. Detta är istället en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kesogröt | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse3 minTillagning5 minTotalt8 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Kesogröt är en otroligt enkel och god lchf-gröt som påminner lite om en risgrynsgröt, men utan en massa ris och kolhydrater.
Detta är istället en väldigt proteinrik gröt med en del fett som kommer att hålla dig mätt ett bra tag.

Receptet kommer från Martina Engdahl

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 2 st Ägg
 2 deciliter Keso
 1 msk Grädde
 1 msk Smör
 Kanel, malenTill servering

 

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull.

2

Vispa ihop keso, ägg och grädde i en egen skål. Du behöver inte vispa jättemycket, men det ska blandas.

3

Tillsätt kesoblandningen till det smälta smöret och rör ihop.

4

Värm försiktigt upp gröten till lagom värme under omrörning.

Tänk på att inte värma upp det för snabbt och absolut inte för varmt heller, då kommer äggen att koagulera och du får äggröra.

5

Häll upp den varma gröten i en skål och toppa med kanel och kanske en liten klick smör som får smälta.

Om du vill kan du hälla på lite extra grädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Ägg
 2 deciliter Keso
 1 msk Grädde
 1 msk Smör
 Kanel, malenTill servering

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull.

2

Vispa ihop keso, ägg och grädde i en egen skål. Du behöver inte vispa jättemycket, men det ska blandas.

3

Tillsätt kesoblandningen till det smälta smöret och rör ihop.

4

Värm försiktigt upp gröten till lagom värme under omrörning.

Tänk på att inte värma upp det för snabbt och absolut inte för varmt heller, då kommer äggen att koagulera och du får äggröra.

5

Häll upp den varma gröten i en skål och toppa med kanel och kanske en liten klick smör som får smälta.

Om du vill kan du hälla på lite extra grädde.

Kesogröt
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida