Kesoplättar

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 24 röster - Betygsätt

Kesoplättar är en av de mest populära rätterna inom LCHF-kosten. Dessa små läckra plättar är gjorda på keso, ägg och fiberhusk och är ett utmärkt…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Kesoplättar | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kesoplättar är en av de mest populära rätterna inom LCHF-kosten. Dessa små läckra plättar är gjorda på keso, ägg och fiberhusk och är ett utmärkt alternativ till vanliga plättar om man vill hålla sig till en LCHF-diet. Det finns många fördelar med att äta kesoplättar, bland annat att de är höga i protein och låga i kolhydrater. De är också lätta att tillaga och kan anpassas på olika sätt för att passa olika smaker.

En av fördelarna med kesoplättar är att de är höga i protein. Detta är särskilt viktigt för personer som tränar och vill bygga muskler, eftersom protein är en viktig byggsten för musklerna. Kesoplättar är också låga i kolhydrater, vilket gör dem till ett utmärkt val för personer som vill hålla sig till en LCHF-diet.

Nystekta kesoplättar på en tallrik med bär och grädde på toppen.

En annan fördel med kesoplättar är att de är enkla att tillaga. De tar bara några minuter att göra och kräver inte mycket arbete eller ingredienser. Dessutom kan de anpassas på olika sätt för att passa olika smaker. Man kan till exempel lägga till olika kryddor eller örter i smeten, eller lägga till olika typer av ost eller grönsaker. På så vis så kan man göra dom mer matiga.

Ett annat tips som jag har plockat upp på webben, det är att man kan grädda sina kesoplättar i ett vanligt våffeljärn. Det ska tydligen vara en riktig hit!

En variation av kesoplättar är att göra dem som små muffins eller cupcakes. Detta är ett utmärkt alternativ om man vill ha en lite mer portabel version av plättarna. De är också perfekta för att ta med till jobbet eller skolan som en hälsosam mellanmål. Om du ska göra små muffins av dom, så kan det vara bra att tillsätta typ en tsk bakpulver i smeten med så att dom får lite volym.

En annan variation av kesoplättar är att göra dem med olika typer av ost. Man kan till exempel använda fetaost eller parmesanost för att ge plättarna en annan smak. Dessutom kan man lägga till olika grönsaker som paprika eller zucchini för att göra dem ännu mer fylliga och näringsrika.

Personligen tycker jag nog att kesoplättar är som bäst som en god helgfrukost med färska bär, nyvispad grädde och lite kanel på toppen.

Slutligen är det värt att notera att kesoplättar är ett utmärkt val för personer som vill äta hälsosamt och hålla sig till en LCHF-diet. De är lätta att tillaga, anpassningsbara och fulla av näringsämnen som protein och vitaminer. Och det bästa av allt är att de smakar riktigt gott!

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 2 st Ägg
 250 g Keso
 2 msk Fiberhusk
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser och mixa med stavmixer eller bara rör ihop med en visp om du inte har en stavmixer.

2

Klicka ut i lagom stora klickar i en varm stekpanna med smör och kokosfett i. Platta ut dem lite.

3

Stek tills de har fått en fin färg och vänd försiktigt sen och stek lika länge på andra sidan.

4

Servera med vispad grädde och lite bär.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 24

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Ägg
 250 g Keso
 2 msk Fiberhusk
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser och mixa med stavmixer eller bara rör ihop med en visp om du inte har en stavmixer.

2

Klicka ut i lagom stora klickar i en varm stekpanna med smör och kokosfett i. Platta ut dem lite.

3

Stek tills de har fått en fin färg och vänd försiktigt sen och stek lika länge på andra sidan.

4

Servera med vispad grädde och lite bär.

Kesoplättar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida