Kesoplättar är en av de mest populära rätterna inom LCHF-kosten. Dessa små läckra plättar är gjorda på keso, ägg och fiberhusk och är ett utmärkt alternativ till vanliga plättar om man vill hålla sig till en LCHF-diet. Det finns många fördelar med att äta kesoplättar, bland annat att de är höga i protein och låga i kolhydrater. De är också lätta att tillaga och kan anpassas på olika sätt för att passa olika smaker.
En av fördelarna med kesoplättar är att de är höga i protein. Detta är särskilt viktigt för personer som tränar och vill bygga muskler, eftersom protein är en viktig byggsten för musklerna. Kesoplättar är också låga i kolhydrater, vilket gör dem till ett utmärkt val för personer som vill hålla sig till en LCHF-diet.
En annan fördel med kesoplättar är att de är enkla att tillaga. De tar bara några minuter att göra och kräver inte mycket arbete eller ingredienser. Dessutom kan de anpassas på olika sätt för att passa olika smaker. Man kan till exempel lägga till olika kryddor eller örter i smeten, eller lägga till olika typer av ost eller grönsaker. På så vis så kan man göra dom mer matiga.
Ett annat tips som jag har plockat upp på webben, det är att man kan grädda sina kesoplättar i ett vanligt våffeljärn. Det ska tydligen vara en riktig hit!
En variation av kesoplättar är att göra dem som små muffins eller cupcakes. Detta är ett utmärkt alternativ om man vill ha en lite mer portabel version av plättarna. De är också perfekta för att ta med till jobbet eller skolan som en hälsosam mellanmål. Om du ska göra små muffins av dom, så kan det vara bra att tillsätta typ en tsk bakpulver i smeten med så att dom får lite volym.
En annan variation av kesoplättar är att göra dem med olika typer av ost. Man kan till exempel använda fetaost eller parmesanost för att ge plättarna en annan smak. Dessutom kan man lägga till olika grönsaker som paprika eller zucchini för att göra dem ännu mer fylliga och näringsrika.
Personligen tycker jag nog att kesoplättar är som bäst som en god helgfrukost med färska bär, nyvispad grädde och lite kanel på toppen.
Slutligen är det värt att notera att kesoplättar är ett utmärkt val för personer som vill äta hälsosamt och hålla sig till en LCHF-diet. De är lätta att tillaga, anpassningsbara och fulla av näringsämnen som protein och vitaminer. Och det bästa av allt är att de smakar riktigt gott!
Stek tills de har fått en fin färg och vänd försiktigt sen och stek lika länge på andra sidan.
Servera med vispad grädde och lite bär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Stek tills de har fått en fin färg och vänd försiktigt sen och stek lika länge på andra sidan.
Servera med vispad grädde och lite bär.
Arne wilen says:
Underbart
LCHF-arkivet says:
Tack för återkoppling!
Lena says:
Jättegott
Ulrika says:
Jag brukar göra kesoplättar i plättlägg, blir perfekt runda ☺️… sååååå gott
Anna says:
Mums, varför har jag inte testat detta tidigare, var inte sista gången!
LCHF-arkivet says:
Ja, det är supergott!
Lillemor Gardin says:
Jättegott. Men man får inte ha bråttom. Då kan de gå sönder lätt.
Dessa kommer jag fortsätta göra
Tack för en bra sida
LCHF-arkivet says:
Tack så mycket för återkopplingen och tack för att du uppskattar sidan!
Gunnel Grön says:
Jättegott med hallon och vispgrädde. Nästa gång tar jag inget kokosfett att steka i. Gillade inte kokosfettet. 😍
Karin says:
Tack för att du delar med dig av dina goda recept!
Jag fick klicka runt tusen gånger, tog nog över 10 minuter, för att slippa alla cookies. Tråkigt ….ibland orkar jag inte besöka din sida…