Keto Bröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Här kommer ett recept på super goda keto bröd. Testa dessa tjocka och fluffiga ostbröd som toppas med vitlökssmör (valfritt) Ingen jäsningstid, ingen tung knådning…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Keto Bröd
ANNONS
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här kommer ett recept på super goda keto bröd.
Testa dessa tjocka och fluffiga ostbröd som toppas med vitlökssmör (valfritt)

Ingen jäsningstid, ingen tung knådning och inga snygga köksblandare behövs 🙂
Snabbt och enkelt och riktigt smarriga!
Går bra att göra halva satsen, bara att halvera ingredienserna.

* 19g kolhydrater i hela satsen
* 2g kolhydrater endast i ett bröd.
* Det går bra att förvara brödet i kylen, se till att vara helt täckt, det kan då hålla bra i upp till en vecka.
* Det går bra att frysa in dessa keto bröd i "zippåsar" eller behållare, håller bra i 2 månader i frysen.
* Det går utmärkt att tina i rumstemperatur eller i kylskåpet under natten.

Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips.
@lchf_morsan

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Ingredienser Keto Bröd
 7,50 deciliter Mozzarellaost (riven)
 2 msk Grädde 40%
 3,75 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Bakpulver
 2 st Ägg (stora)
 1 msk Olivolja
 1 krm Salt
 1 krm Lökpulver
Ingredienser Vitlökssmör (valfritt)
 25 g Smör
 8 st Basilikablad
 1 nypa Flingsalt

 

Gör så här:

Instruktioner
1

Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3

Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.

Keto Bröd

4

ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.

5

Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.

Keto Bröd

6

Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.

7

Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.

Keto Bröd

8

Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.

Keto Bröd

9

Dela hela degen i 8 bitar.

10

Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.

Keto Bröd

TIPS!
11

Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.

Tillagning
12

Stoppa in i mitten av ugnen.

13

18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.

14

Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.

Tillreda Vitlökssmöret
15

Smällt smöret.

16

Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.

17

Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.

18

Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.

Lycka till och smaklig brödbit 😉
19

Keto Bröd

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ingredienser Keto Bröd
 7,50 deciliter Mozzarellaost (riven)
 2 msk Grädde 40%
 3,75 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Bakpulver
 2 st Ägg (stora)
 1 msk Olivolja
 1 krm Salt
 1 krm Lökpulver
Ingredienser Vitlökssmör (valfritt)
 25 g Smör
 8 st Basilikablad
 1 nypa Flingsalt

Instruktioner

Instruktioner
1

Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3

Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.

Keto Bröd

4

ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.

5

Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.

Keto Bröd

6

Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.

7

Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.

Keto Bröd

8

Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.

Keto Bröd

9

Dela hela degen i 8 bitar.

10

Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.

Keto Bröd

TIPS!
11

Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.

Tillagning
12

Stoppa in i mitten av ugnen.

13

18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.

14

Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.

Tillreda Vitlökssmöret
15

Smällt smöret.

16

Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.

17

Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.

18

Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.

Lycka till och smaklig brödbit 😉
19

Keto Bröd

Keto Bröd
Profilbild för Lchf Morsan

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan

Kommentarer

  • Profilbild för Stefan Hjärthner
    Stefan Hjärthner says:

    Efter tid i mikro enl. recept bildades mkt vätska o delvis en mjuk massa. Provade med liten ballong visp. Fung. Ej. Körde med mixersarna o finfördelade till grötlliknande konsistens. Kompletterade med mer mjöl. Klickade ut 4 st. ”plättar”. Anv. halv sats fr. receptet. 25 min i vanlig ugn. Blev ca 5 cm höga. Slutresultatet blev gott i alla fall.

  • Profilbild för lchf_morsan
    lchf_morsan says:

    Det är bara mozzarellaosten och grädden du ska köra i mikron 🙂 inte hela degen. mvh/Erika (lchf_morsan)

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida