Beskrivning - Information
Här kommer ett recept på super goda keto bröd.
Testa dessa tjocka och fluffiga ostbröd som toppas med vitlökssmör (valfritt)
Ingen jäsningstid, ingen tung knådning och inga snygga köksblandare behövs 🙂
Snabbt och enkelt och riktigt smarriga!
Går bra att göra halva satsen, bara att halvera ingredienserna.
* 19g kolhydrater i hela satsen
* 2g kolhydrater endast i ett bröd.
* Det går bra att förvara brödet i kylen, se till att vara helt täckt, det kan då hålla bra i upp till en vecka.
* Det går bra att frysa in dessa keto bröd i "zippåsar" eller behållare, håller bra i 2 månader i frysen.
* Det går utmärkt att tina i rumstemperatur eller i kylskåpet under natten.
Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips.
@lchf_morsan
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.
ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.
Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.
Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.
Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.
Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.
Dela hela degen i 8 bitar.
Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.
Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.
Stoppa in i mitten av ugnen.
18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.
Smällt smöret.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.
Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.
Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.
ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.
Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.
Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.
Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.
Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.
Dela hela degen i 8 bitar.
Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.
Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.
Stoppa in i mitten av ugnen.
18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.
Smällt smöret.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.
Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.
Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.
Stefan Hjärthner says:
Efter tid i mikro enl. recept bildades mkt vätska o delvis en mjuk massa. Provade med liten ballong visp. Fung. Ej. Körde med mixersarna o finfördelade till grötlliknande konsistens. Kompletterade med mer mjöl. Klickade ut 4 st. ”plättar”. Anv. halv sats fr. receptet. 25 min i vanlig ugn. Blev ca 5 cm höga. Slutresultatet blev gott i alla fall.
lchf_morsan says:
Det är bara mozzarellaosten och grädden du ska köra i mikron 🙂 inte hela degen. mvh/Erika (lchf_morsan)
kentage says:
Dessa Keto bröd är supergoda. Har även fryst in och de smakar då lika goda efter dom tinat som färska!
LCHF-arkivet says:
Hej!
Vad roligt att höra. Tack för feedbacken!