Här kommer ett recept på super goda keto bröd.
Testa dessa tjocka och fluffiga ostbröd som toppas med vitlökssmör (valfritt)
Ingen jäsningstid, ingen tung knådning och inga snygga köksblandare behövs 🙂
Snabbt och enkelt och riktigt smarriga!
Går bra att göra halva satsen, bara att halvera ingredienserna.
* 19g kolhydrater i hela satsen
* 2g kolhydrater endast i ett bröd.
* Det går bra att förvara brödet i kylen, se till att vara helt täckt, det kan då hålla bra i upp till en vecka.
* Det går bra att frysa in dessa keto bröd i "zippåsar" eller behållare, håller bra i 2 månader i frysen.
* Det går utmärkt att tina i rumstemperatur eller i kylskåpet under natten.
Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips.
@lchf_morsan
Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.
ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.
Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.
Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.
Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.
Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.
Dela hela degen i 8 bitar.
Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.
Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.
Stoppa in i mitten av ugnen.
18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.
Smällt smöret.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.
Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.
Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.
ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.
Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.
Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.
Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.
Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.
Dela hela degen i 8 bitar.
Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.
Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.
Stoppa in i mitten av ugnen.
18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.
Smällt smöret.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.
Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.
Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.
Stefan Hjärthner says:
Efter tid i mikro enl. recept bildades mkt vätska o delvis en mjuk massa. Provade med liten ballong visp. Fung. Ej. Körde med mixersarna o finfördelade till grötlliknande konsistens. Kompletterade med mer mjöl. Klickade ut 4 st. ”plättar”. Anv. halv sats fr. receptet. 25 min i vanlig ugn. Blev ca 5 cm höga. Slutresultatet blev gott i alla fall.
lchf_morsan says:
Det är bara mozzarellaosten och grädden du ska köra i mikron 🙂 inte hela degen. mvh/Erika (lchf_morsan)
kentage says:
Dessa Keto bröd är supergoda. Har även fryst in och de smakar då lika goda efter dom tinat som färska!
LCHF-arkivet says:
Hej!
Vad roligt att höra. Tack för feedbacken!