Ketolivets Frukostfrallor
Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som
var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som
heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round bröd
som de flesta både kan gilla och kan äta.
Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag
tycker att osten gör brödet saftigare. Det hade säkert gått att
smälta mozzarella först som i en Fathead, men
jag blev osäker på hur bra bakpulvret skulle fungera då så jag bara
blandade i osten på slutet innan jag formade bröden.
Jag har i ägg, men bara äggvitan, det gör att det håller ihop
bra utan att man får den där äggsmaken.
Om Fettreducerat mjöl:
Mjölet jag har i för extra “brödighet” är ett fettreducerat
Sesammjöl med väldigt lite smak av sesam. Det går t.ex. att köpa på
bodystore för 49kr och går att använda i allt möjligt, som
pizzabotten.
Här hittar du fettreducerat sesammjöl (adlink): Köp sesammjöl hos
Bodystore
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/
för mer inspiration och recept.
Köp fettreducerat sesammjöl
här (adlink)
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
- Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.
- Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
- Kolhydrater: 3 g per portion.
Bästa LCHF brödet!!!