Ketolivets Frukostfrallor

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 25 röster - Betygsätt

Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som heller inte…

Läs mer 9 kommentarer Skriv ut
Ketolivets Frukostfrallor
ANNONS
Profilbild för KetolivetSkapareKetolivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round bröd som de flesta både kan gilla och kan äta.
Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag tycker att osten gör brödet saftigare. Det hade säkert gått att smälta mozzarella först som i en Fathead, men jag blev osäker på hur bra bakpulvret skulle fungera då så jag bara blandade i osten på slutet innan jag formade bröden.
Jag har i ägg, men bara äggvitan, det gör att det håller ihop bra utan att man får den där äggsmaken.
Om Fettreducerat mjöl:
Mjölet jag har i för extra “brödighet” är ett fettreducerat Sesammjöl med väldigt lite smak av sesam. Det går t.ex. att köpa på bodystore för 49kr och går att använda i allt möjligt, som pizzabotten.
Här hittar du fettreducerat sesammjöl (adlink): Köp sesammjöl hos Bodystore

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.
Köp fettreducerat sesammjöl här (adlink)

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 Äggvitorna från 2 stora ägg (ca 75-80g)
 1/2 tsk salt
 1,2 dl kokande vatten

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.

3

Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.

4

Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.

5

Kolhydrater: 3 g per portion.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 25

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Äggvitorna från 2 stora ägg (ca 75-80g)
 1/2 tsk salt
 1,2 dl kokande vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.

3

Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.

4

Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.

5

Kolhydrater: 3 g per portion.

Ketolivets Frukostfrallor
Profilbild för Ketolivet

Recept av: BiancaOlsson

Jag hörde en gång att det finns två slags människor: “De som äter för att leva och de som lever för att äta”, jag är det sistnämnda. Jag jobber egentligen som reklamare, men har en stor förkärlek för att laga mat och skriva recept. Bilderna tar jag med mobilen och alla recept är såklart både skrivna av mig och testade. Det är riktig mat, lagad från grunden, som håller dig mätt - Det är lätt att gilla Keto-mat.

Visa alla recept från BiancaOlsson Hemsida http://www.ketolivet.se

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida