Mitt mål med detta receptet var att göra ett allsidigt bröd som var Keto, smakade bröd, inte smakade sött eller äggigt och som heller inte hade några nötter i sig. Helt enkelt ett all round bröd som de flesta både kan gilla och kan äta.
Det är riven Mozzarella i mitt recept, då jag tycker att osten gör brödet saftigare. Det hade säkert gått att smälta mozzarella först som i en Fathead, men jag blev osäker på hur bra bakpulvret skulle fungera då så jag bara blandade i osten på slutet innan jag formade bröden.
Jag har i ägg, men bara äggvitan, det gör att det håller ihop bra utan att man får den där äggsmaken.
Om Fettreducerat mjöl:
Mjölet jag har i för extra “brödighet” är ett fettreducerat Sesammjöl med väldigt lite smak av sesam. Det går t.ex. att köpa på bodystore för 49kr och går att använda i allt möjligt, som pizzabotten.
Här hittar du fettreducerat sesammjöl (adlink): Köp sesammjöl hos Bodystore
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.
Köp fettreducerat sesammjöl här (adlink)
Sätt ugnen på 200 grader.
Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.
Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
Kolhydrater: 3 g per portion.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Använd en elvisp och vispa äggvitorna fluffiga i en bunke. I en annan bunke blandar du ihop allt det torra till brödet. Fortsätt att vispa när du har i mjölblandningen i äggvitorna. Slå på det kokande vattnet och vispa i 5 sek till.
Vänd ner den rivna mozzarellan i blandingen med en slickepott. Blöt händerna och forma 2 bröd (ändra antall om du ex. dubblar receptet) som du lägger på bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter.
Öppna gärna ugnen några gånger för att släppa ut ånga. Frallorna mår bra av att få svalna lite på galler. Dela med brödkniv.
Kolhydrater: 3 g per portion.
Maria says:
Det står 2 portioner. Menar du 2 frallor?
Ketolivet says:
Ja, det var nog så ifyllningsalternativet var =)
Marie says:
Detta är det bästa jag har testat än så längen 😍
Ketolivet says:
Så trevligt att höra! 😍
Lisa says:
Jag tycker i grunden att det här är ett väldigt bra recept. Har provat det som hamburgerbröd också…större frallor och det passar bra.
Anser dock att brödet blir för salt, jag halverade mängden. Därtill hade jag svårt att få brödet “torrt”, det fortsatte liksom att vara blött inuti. Efter att ha provat längre gräddtid utan att det blev bättre så provade jag tillslut att minska vattnet till 1dl vilket gjorde det mycket bättre.
Därtill tar det längre än den angivna tiden att göra bröden.
Lina says:
Går de att frysa?
LCHF-arkivet says:
Har faktiskt aldrig testat…
Eva says:
Kan jag byta ut sesammjöl till något annat mjöl
Jeanette says:
Istället för sesammjöl, går det att ersätta? Eller kan man mala sesamfrö?