Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kickis Qi-formfranska

Inga röster än
Kickis Qi-formfranska

Det här är en formfranska som jag fick receptet av Kicki som en gång i tiden hade en liten verksamhet där hon sålde LCHF-bröd och andra godsaker.

Hon kallade detta bröd för Qi-formfranska för att Qi står för livsenergi. Tydligen mycket uppskattat av hennes dotter.

Detta bröd fungerar kanon att rosta.

Recept och bild: Kicki Bengtsdotter

Total tid: 1 timme 5 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.
  • Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.
  • Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.
  • Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg