Det här är en formfranska som jag fick receptet av Kicki som en gång i tiden hade en liten verksamhet där hon sålde LCHF-bröd och andra godsaker.
Hon kallade detta bröd för Qi-formfranska för att Qi står för livsenergi. Tydligen mycket uppskattat av hennes dotter.
Detta bröd fungerar kanon att rosta.
Recept och bild: Kicki Bengtsdotter
Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.
Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.
Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.
Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Förbered en avlång brödform som du klär med bakplåtspapper eller smörar och bröar med pofiber.
Vispa de rumsvarma äggen ordentligt så att de får en nästan beige färg. De skall vispas riktigt ordentligt alltså.
Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, men den får inte koka. Blanda försiktigt ner yoghurten och ringla ner den blandningen i äggvispet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i äggvispet.
Häll upp smeten i din bakform (kommer vara rinnig) och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter. Brödet skall ha fått lite färg.
Grodan60 says:
Hej ✴️
Vill gärna baka detta bröd som känns väldigt intressant, men har svårt att engagera mig i recept som har gram som enhet..
Går det att få receptet i dl, msk?
paolaoscarsson@hotmail.com
🙏 Varm hälsning, Paola
LCHF-arkivet says:
Anledningen att man anger mått i gram, det är för att det blir mer exakt.