Familjen skulle äta vanlig hederlig biff med bambuskott en kväll och jag ville ju inte vara sämre, så jag valde att göra en egen variant som blev kinesisk biff- och grönsaksgryta.
Det är otroligt svårt att få till exakt samma smaker som man får med hoisinsås och ostronsås i, vilket inte är så konstigt då et är otroligt söta såser.
Det här blev en lite mer "vuxen" smak om man ska säga så, med lite mer styrka i maten.
Gällande tillbehör, så åt jag det som det är, med tanke på att det är en del grönsaker med redan.
Mörning av köttet
För att möra köttet lite så använder jag mig av bikarbonat som köttet får ligga i en stund, men här gäller det att vara lite försiktig.
Jag använde rätt så tunn lövbiff, som visade sig vara rätt så mör redan och efter mörningen så hade den nästan tappat allt tuggmotstånd, så provstek gärna en bit kött först för att se om det behöver möras nåt speciellt.
Men, om du skivar köttet själv, då kanske köttet blir lite tjockare än om man köper färdig lövbiff och då är det bra att möra köttet.
Om du inte har väldigt mört kött, så blanda ihop det strimlade köttet med bikarbonaten och blanda runt ordentligt så att allt kött får kontakt med bikarbonaten.
Låt stå upp till 30 minuter.
Skölj av köttet snabbt i vatten så att du får bort bikarbonaten.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och slå det över köttet.
Blanda runt ordentligt i köttet så att allt kött blir marinerat, använd med fördel händerna.
Sätt plast på bunken och ställ in den i kylen. Absolut minst i två timmar, men gärna över natten om du har tid.
Ta fram köttet en stund innan du ska börja laga maten.
Ta en stor stekpanna, gärna med någon typ av nonstickbehandling.
Bryn köttet i cirka hälften av sesamoljan.
Dra köttet åt sidan och häll på vattnet och låt det stå och dra ur alla smaker.
Ta fram en ny stekpanna eller gryta och fräs grönsakerna i resten av sesamoljan.
Det ska bara mjukna lite och bli glansigt.
Blanda ihop grönsakerna med köttet.
Häll i tamarisoja, krydda med svartpeppar och låt allt koka upp och puttra cirka 6-8 minuter.
Blanda ihop arrowrot med vatten och häll redningen i grytan och rör om.
Låt puttra ett par minuter till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Om du inte har väldigt mört kött, så blanda ihop det strimlade köttet med bikarbonaten och blanda runt ordentligt så att allt kött får kontakt med bikarbonaten.
Låt stå upp till 30 minuter.
Skölj av köttet snabbt i vatten så att du får bort bikarbonaten.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och slå det över köttet.
Blanda runt ordentligt i köttet så att allt kött blir marinerat, använd med fördel händerna.
Sätt plast på bunken och ställ in den i kylen. Absolut minst i två timmar, men gärna över natten om du har tid.
Ta fram köttet en stund innan du ska börja laga maten.
Ta en stor stekpanna, gärna med någon typ av nonstickbehandling.
Bryn köttet i cirka hälften av sesamoljan.
Dra köttet åt sidan och häll på vattnet och låt det stå och dra ur alla smaker.
Ta fram en ny stekpanna eller gryta och fräs grönsakerna i resten av sesamoljan.
Det ska bara mjukna lite och bli glansigt.
Blanda ihop grönsakerna med köttet.
Häll i tamarisoja, krydda med svartpeppar och låt allt koka upp och puttra cirka 6-8 minuter.
Blanda ihop arrowrot med vatten och häll redningen i grytan och rör om.
Låt puttra ett par minuter till.