Kinesiska lejonhuvuden (köttbullar i buljong)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Min svägerska bjöd på denna rätt en gång och vi blev så förtjusta att jag var tvungen att försöka själv fast LCHF-anpassat. Av ett antal…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kinesiska lejonhuvuden (köttbullar i buljong)
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Min svägerska bjöd på denna rätt en gång och vi blev så förtjusta att jag var tvungen att försöka själv fast LCHF-anpassat.
Av ett antal olika recept jag hittat på nätet kommer här min egen tolkning som vi har gjort och ätit flera gånger.
Vattenkastanj har lite för mycket kolhydrater för den strikte LCHF’aren, men då kan man använda hackade bambuskott istället för att få lite krunch i köttbullarna.

Kategori,

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Köttbullar
 500 g Fläskfärs eller blandfärs
 0,50 st Purjolök eller hel salladslök
 6 skivor Ingefära
 140 g vattenkastanj (1 burk) eller motsvarande mängd bambuskott
 1 st Ägg
 1 tsk Salt
 ½ tsk Vitpeppar
 1 tsk Sesamolja
 1 msk Matlagningsvin
 1,50 msk Tamarisoja
Buljong
 0,50 st Purjolök eller hel salladslök
 2 skivor Ingefära
 10 deciliter Vatten
 0,50 dl Tamarisoja
 1 tsk Sukrin gold
 1 tsk Sambal oelek eller 1/2 hackad röd chili
Förslag på grönsaker
 Böngroddar
 Kinakål
 Pak Soi
 Sallad

 

Gör så här:

Köttbullar
1

Finhacka lök, ingefära och bambuskott (eller vattenkastanjer).

2

Ta en stor bunke och blanda alla ingredienserna, förutom de till buljongen, till en smet.
Provstek gärna en liten bit för att smaka av om kryddningen behöver justeras enligt din smak.

3

Forma ganska stora köttbullar.
Stek i matolja på hög värme.
Lejonhuvudena ska få färg runt om men de ska inte bli genomstekta.

Buljong
4

Lägg ner skivad ingefära och purjo- eller salladslök som du delat längs med och låt fräsa tillsammans med köttbullarna.

5

Tillsätt soja, sötning, fond, sambal oelek och vatten.
Sjud i 30min.

Grönsaker
6

Lägg i bitar av valfria grönsaker i botten av varje djuptallrik.
Servera bullarna i buljongen som soppa.
(Enligt kinesisk tradition ska det vara 4 bullar i varje tallrik.)

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Köttbullar
 500 g Fläskfärs eller blandfärs
 0,50 st Purjolök eller hel salladslök
 6 skivor Ingefära
 140 g vattenkastanj (1 burk) eller motsvarande mängd bambuskott
 1 st Ägg
 1 tsk Salt
 ½ tsk Vitpeppar
 1 tsk Sesamolja
 1 msk Matlagningsvin
 1,50 msk Tamarisoja
Buljong
 0,50 st Purjolök eller hel salladslök
 2 skivor Ingefära
 10 deciliter Vatten
 0,50 dl Tamarisoja
 1 tsk Sukrin gold
 1 tsk Sambal oelek eller 1/2 hackad röd chili
Förslag på grönsaker
 Böngroddar
 Kinakål
 Pak Soi
 Sallad

Instruktioner

Köttbullar
1

Finhacka lök, ingefära och bambuskott (eller vattenkastanjer).

2

Ta en stor bunke och blanda alla ingredienserna, förutom de till buljongen, till en smet.
Provstek gärna en liten bit för att smaka av om kryddningen behöver justeras enligt din smak.

3

Forma ganska stora köttbullar.
Stek i matolja på hög värme.
Lejonhuvudena ska få färg runt om men de ska inte bli genomstekta.

Buljong
4

Lägg ner skivad ingefära och purjo- eller salladslök som du delat längs med och låt fräsa tillsammans med köttbullarna.

5

Tillsätt soja, sötning, fond, sambal oelek och vatten.
Sjud i 30min.

Grönsaker
6

Lägg i bitar av valfria grönsaker i botten av varje djuptallrik.
Servera bullarna i buljongen som soppa.
(Enligt kinesisk tradition ska det vara 4 bullar i varje tallrik.)

Kinesiska lejonhuvuden (köttbullar i buljong)
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida