Beskrivning - Information
Min svägerska bjöd på denna rätt en gång och vi blev så förtjusta att jag var tvungen att försöka själv fast LCHF-anpassat.
Av ett antal olika recept jag hittat på nätet kommer här min egen tolkning som vi har gjort och ätit flera gånger.
Vattenkastanj har lite för mycket kolhydrater för den strikte LCHF’aren, men då kan man använda hackade bambuskott istället för att få lite krunch i köttbullarna.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Finhacka lök, ingefära och bambuskott (eller vattenkastanjer).
Ta en stor bunke och blanda alla ingredienserna, förutom de till buljongen, till en smet.
Provstek gärna en liten bit för att smaka av om kryddningen behöver justeras enligt din smak.
Forma ganska stora köttbullar.
Stek i matolja på hög värme.
Lejonhuvudena ska få färg runt om men de ska inte bli genomstekta.
Lägg ner skivad ingefära och purjo- eller salladslök som du delat längs med och låt fräsa tillsammans med köttbullarna.
Tillsätt soja, sötning, fond, sambal oelek och vatten.
Sjud i 30min.
Lägg i bitar av valfria grönsaker i botten av varje djuptallrik.
Servera bullarna i buljongen som soppa.
(Enligt kinesisk tradition ska det vara 4 bullar i varje tallrik.)
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Finhacka lök, ingefära och bambuskott (eller vattenkastanjer).
Ta en stor bunke och blanda alla ingredienserna, förutom de till buljongen, till en smet.
Provstek gärna en liten bit för att smaka av om kryddningen behöver justeras enligt din smak.
Forma ganska stora köttbullar.
Stek i matolja på hög värme.
Lejonhuvudena ska få färg runt om men de ska inte bli genomstekta.
Lägg ner skivad ingefära och purjo- eller salladslök som du delat längs med och låt fräsa tillsammans med köttbullarna.
Tillsätt soja, sötning, fond, sambal oelek och vatten.
Sjud i 30min.
Lägg i bitar av valfria grönsaker i botten av varje djuptallrik.
Servera bullarna i buljongen som soppa.
(Enligt kinesisk tradition ska det vara 4 bullar i varje tallrik.)